Het kan je bijna niet ontgaan zijn. Een bijzonder grote groep artiesten, van Madonna tot Coldplay en weer terug naar Rihanna, heeft de profielfoto op verschillende social media kanalen knalblauw gemaakt en ze roepen fans op hetzelfde te doen, gepaard met #TIDALforAll. Maar waarom dan?


TIDAL is een muziekstreamingdienst die in handen kwam van Jay Z toen hij eerder deze maand het Scandinavische moederbedrijf Aspiro overnam. Al deze artiesten tonen hun support met deze oproep. Toch is TIDAL niet zomaar een directe kopie van diensten als Spotify.

Volgens de website is TIDAL de eerste muziekstreaming dienst die audio met hoge kwaliteit, muziekvideo's met hoge kwaliteit en een vakkundige redactie die alles in de gaten houdt met elkaar weet te combineren. Voor $19,99 dollar per maand kan je muziek streamen met een betere audiokwaliteit dan bijvoorbeeld iTunes en Spotify, voor $9,99 dollar maak je gebruik van de dienst met een reguliere audiokwaliteit.

Blijkbaar zit het streamingavontuur van Taylor Swift er ook nog niet op. De zangeres die eerder al haar muziek van Spotify verwijderde zal wel te beluisteren zijn op deze nieuwe service.

TIDAL is niet gratis te gebruiken, maar biedt wel een gratis trialperiode van 30 dagen aan. De dienst zal om 23.00 uur Nederlandse tijd worden gelanceerd. Mocht jij dus ook je profielfoto willen veranderen, dan weet je dus nu waarom je dat doet en wat je daarmee support!