We hebben even geen statistieken bij de hand die dit kunnen ondersteunen, maar we zouden toch zweren dat iedereen minstens één keer zijn of haar vrienden is kwijtgeraakt op een festival. In zo’n situatie kun je 1) het onmogelijke doen en op zoek gaan naar je matties of 2) het prima naar je zin hebben zonder je vaste vriendengroep. Want echt, dat kan. 

De volgende Q-luisteraars geven jou 5 redenen waarom het totaal niet erg is om je vrienden kwijt te raken tijdens een festival.

Eline: Je hoeft niet continue te checken of je vrienden er nog zijn, want je bent ze al kwijt

Even eerlijk, jij doet het ook hè? Het maakt niet uit welke richting je op gaat, je kijkt toch altijd een tikkeltje krampachtig over je schouder om te controleren of iedereen van de groep mee komt (opschieten, Kevin). 

Al dat opletten is een hoop gedoe, en dat is zelden relaxed. Goed nieuws, want wanneer je in je eentje bent, hoef je alleen op jezelf te letten.


Koen: Hoef je ook mooi geen drinken te halen voor de hele partysquad 

Nog zoiets: drankjes halen. Sta je weer een partijtje onhandig te doen met een papieren plateau die nét niet stevig genoeg is om alle bestellingen veilig te vervoeren. 

Dit probleem verdwijnt vanzelf op het moment dat je alleen verantwoordelijk bent voor je eigen biertje, wijntje of cola. Je hebt zelfs genoeg ruimte vrij in je handen om twee consumpties voor jezelf mee te nemen. Ik bedoel maar...


Naomi: Bepaal helemaal zelf hoe de dag verloopt

Hoezo, overleggen? Je eigen schema bepalen is misschien wel de allerfijnste bijkomstigheid van alleen rondstruinen op een festivalterrein. 

Bepaal zelf waar je naartoe gaat en hoelang. En ondertussen is er niemand die commentaar heeft op jouw planning, want jij bent de enige die ‘m volgt.

Rachel: Het aantal gênante foto’s kan zomaar afnemen 

Heb jij ook van die vrienden die het niet zo nauw nemen met jouw sociale welzijn? Die gewoon foto’s plaatsen waar je allesbehalve goed opstaat? Voor je het weet staat zowel Snapchat als Instagram vol met kiekjes waarop je totaal niet goed uit de verf komt. 

Zeg dit probleem maar gedag, want als je even verwijderd bent van je vriendengroep, zijn er automatisch minder van deze (beschamende) foto’s.


Joran: Als je wilt, heb je zo weer nieuwe vrienden

Want, mensen op festivals zijn (meestal) hele blije mensen. En blije mensen, dat zijn natuurlijk leuke vrienden. Het is dus niet zo lastig om gezellige mensen te vinden op een festival. Maak hier vooral handig gebruik van!