Naar aanleiding van de verlenging van de maatregelen die gisteren door premier Rutte is aangekondigd in de persconferentie, wordt de ochtendshow met Mattie en Marieke vanaf maandag met een uur verlengd, tot 10.00 uur. "Vanwege het coronavirus merken we dat mensen later inschakelen doordat ze thuiswerken", vertelt Q-dj Marieke. 

Een uur langer

Recent onderzoek en peilingen tonen aan dat het ritme van de dag onder luisteraars door de huidige situatie wat opschuift. Terwijl het voor Qmusic belangrijk is om aan te sluiten op het ritme van de dag van die luisteraars. Juist in deze bijzondere periode is de kracht van radio om te vermaken, verbinden en informeren. Daarom verlengen we de ochtendshow van Mattie en Marieke tot 10.00 uur. Dit is van kracht zolang iedereen gevraagd wordt thuis te werken, dus sowieso tot en met 28 april.

Dag start iets later

Marieke vertelt:  "Vanwege het coronavirus merken we dat mensen later inschakelen doordat ze thuiswerken en daardoor nu een groot gedeelte van de show missen. Er is minder woon-werkverkeer, dus de dag start wat later. De ochtendrituelen verplaatsen zich gemiddeld ongeveer een uur." Mattie Valk vult haar aan: "Uiteraard zijn er wel mensen die naar hun werk gaan, juist de mensen in de cruciale beroepsgroepen. Daarom hebben we besloten dat we wél gewoon om 6.00 uur beginnen, maar dat we een uur langer doorgaan."   

Het Foute Uur

Het Foute Uur, dat normaal gesproken om 9.00 uur begint, vervalt hiermee niet, maar start een uur later, om 10.00 uur en wordt gepresenteerd door Menno Barreveld. Voor de rest blijft de programmering ongewijzigd.