Het is inmiddels een veel gebruikte uitspraak, vooral op Twitter: YOLO. Zelfs Gers Pardoel zingt "het levensmotto is YOLO" in zijn nummer met Doe Maar. Maar weet jij van wie het oorspronkelijk is?

Rapper Drake gebruikte de term YOLO, dat staat voor 'You Only Live Once', in zijn nummer 'The Motto'. Nu het een populair motto is, wil hij niet dat iedereen daar zomaar een slaatje uit slaat. Op Instagram plaatste Drake onderstaande foto die hij maakte in een drogisterij.

Op de petjes staat de uitdrukking YOLO. Drake plaatste bij de foto de tekst "Walgreens, je moet chillen of met een cheque komen". De Canadese rapper wil geld zien voor zijn bedenksel.

YOLO in 1855?
Drake claimt dat hij YOLO bedacht heeft, maar de uitdrukking 'you only live once' wordt al veel langer gebruikt. De Oostenrijkse componist Johann Strauss II maakte in 1855 al een wals genaamd 'Man lebt nur einmal', wat vrij vertaald op hetzelfde neerkomt als 'you only live once'.

We kunnen wel stellen dat Drake de uitdrukking de laatste tijd enorm populair heeft gemaakt. En het is een mooi motto toch? YOLO!