Het officiële nummer van het EK voetbal van Martin Garrix & U2 is eindelijk uit! De samenwerking ziet er heel anders uit dan hoe het oorspronkelijk uit de koker van Martin Garrix rolde. 

'We Are The People'

Zo klinkt de track die we komende zomer veel zullen horen tijdens het Europees Kampioenschap voetbal:


"De boodschap is actueler dan ooit"

De Nederlandse DJ vertelt aan het AD hoe hij samen met een vriend een demo voor het nummer schreef, die vervolgens door zanger Bono en gitarist The Edge van U2 werd aangepakt. "De melodieën bleven overeind, maar Bono veranderde letterlijk elk woord van de tekst die we hadden bedacht." Toch is Garrix blij dat de legendarische zanger dat heeft gedaan. "Ik zie het als winst. Hij gaf de tekst veel meer importantie. Hij schreef het nog voor corona, maar de boodschap is actueler dan ooit."

De samenwerking is er ook een die Martijn Garritsen, zoals Martin Garrix echt heet, niet kon geloven. Nadat zijn team 's middags een mail had gestuurd naar U2 met het voorstel om samen te werken, kwam 's avonds al een belletje terug van de band met de boodschap dat ze graag aan boord wilden stappen. "Ik deed heel cool aan de telefoon, maar ik zette 'm even op mute om 'aaaaaah' te roepen."

Foto's: AFP