Qmusic is weer marktleider in de belangrijke doelgroep 20-49 jaar. Met een ferme groei van 25% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar en een marktaandeel van 19,3%, steekt Qmusic met kop en schouders boven de andere radiozenders uit. Nooit eerder behaalde Qmusic zo'n hoge januari/februari-score. De grootste groei doordeweeks is gerealiseerd in het middagtijdslot.

Stevig in het zadel als marktleider

Programmadirecteur Dave Minneboo laat weten: "We zitten als marktleider weer stevig in het zadel en weten de luisteraars te entertainen met mooie radio die doet ontsnappen aan de dagelijkse realiteit. De middagshow met Domien Verschuuren noteert deze meting de hoogste score ooit op Q. En we groeien zender breed al 33 maanden op een rij ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Ik ben heel trots op het team voor en achter de schermen bij Qmusic!"  

Hoogste score ooit Middagshow

De hele programmering zit flink in de lift omhoog. Wat opvalt is de score van de Middagshow met Domien Verschuuren, die de hoogste middagscore ooit voor Qmusic neerzet (ma-do 16.00-19.00 uur). Met een fikse stijging van 38% naar een marktaandeel van 19,3% laat hij andere spelers in het tijdslot ver achter zich. Ook de ochtendshow is marktleider in de doelgroep 20-49 jaar (ma-vr 06.00-10.00 uur). Het marktaandeel is gestegen met 20% t.o.v. dezelfde periode vorig jaar naar een marktaandeel van 19,6%.

Sterk marktaandeel 10+ en 20-49 jaar

Ook in de brede doelgroep 10+ zet Qmusic een sterke stijging neer van 23%, wat resulteert in een marktaandeel van 11,3% (was in 2020 9,2%). Ook ten opzichte van vorige meetperiode is de stijging significant. In de doelgroep 20-49 jaar noteert de zender daar een groei van 15% en in de doelgroep 10+ een groei van 12%. Bron: NLO/GfK.

Optimaliseren zendermix

Qmusic groeit fors in marktaandeel bij diverse doelgroepen, het is dan ook belangrijk om je zendermix hierop aan te passen om een optimaal campagneresultaat te realiseren. Wil je weten welke bijdrage Qmusic kan leveren aan het succes van jouw campagne en wil je weten hoe je deze kan optimaliseren? Klik dan hier of neem contact op met je accountmanager.