Sinds de maart/april-meting toen Qmusic voor het eerst sinds de oprichting marktleider werd, is de zender al vijf maanden onafgebroken de grootste in de doelgroep 20-49 jaar. De meest recente meting bedraagt het marktaandeel 18,1%, waar het bij dezelfde meting vorig jaar 15,8% betrof. Dat is een stijging van maar liefst 15%. Het beteft de beste juli/augustus-meting ooit voor Qmusic.


Qmusic verstevigt marktleiderschap 

In de 'Foute Maand' in juni scoort de zender traditioneel zeer goed door het draaien van 'foute' muziek. Maar ook na deze periode weet Qmusic het marktleiderschap te verzilveren en haar positie als marktleider te verstevigen. Onder andere Het Geluid zorgt ervoor dat Qmusic ook deze meting fier marktleider blijft, met een marktaandeel van 18,1% in de doelgroep 20-49 jaar. In de doelgroep 10+ is het marktaandeel  10,7%, een stijging van 10%. 

Zowel binnen 10+, 20-34 jaar, 35-49 jaar als 20-49 jaar is het de beste juli-augustus score ooit. Qmusic vergroot hiermee de afstand tot de andere zenders. Bron: NLO/GfK. 

Adverteerders passen bestaande zendermix aan 

Door de forse verschuivingen in het radiolandschap, passen steeds meer adverteerders de bestaande zendermix aan. Wil je weten hoe je jouw campagne kan optimaliseren? Klik dan hier of neem contact op met je accountmanager.


Top 500 van de 00's: tien jaar lang onvergetelijke hits


De 00’s: het decennium waarin Facebook werd geïntroduceerd, de gulden werd omgeruild voor de euro en Nederland als eerste land ter wereld het huwelijk openstelde voor mensen van hetzelfde geslacht. Maar de 00’s zijn ook de jaren waarin Adele, Lady Gaga en Rihanna doorbraken en Coldplay, Robbie Williams en Anouk onvergetelijke hits scoorden. Deze week staat Qmusic t/m donderdag in het teken van de Q-Top 500 van de 00’s.

Luisteraars bepalen de Q-Top 500 van de 00’s 

Luisteraars konden vorige week stemmen op hun favoriete nummers uit de 00’s en er kwam een recordaantal stemmen binnen. Maandag is de lijst van start gegaan. De afgelopen drie jaar stond ‘In The End’ van Linkin Park op nummer één. Of ze dit jaar hun positie behouden hoor je morgenavond om 19.00 uur, wanneer de nummer één van 2020 bekend wordt gemaakt.

Gaslicht.com tweede jaar op rij partner van de Q-Top 500 van de 00’s 

“Voor het tweede jaar op rij wordt de Q top-500 van de 00's aangeboden door Gaslicht.com: de onafhankelijke energievergelijker. Gaslicht.com vond het levenslicht in de 00's (2004), het herinnert ons aan de fantastische jaren die ons bedrijf daarna heeft doorgemaakt. Bovendien sluit de centrale boodschap van Qmusic "Q sounds better with you" goed aan op onze visie: luisteren naar wat consumenten belangrijk vinden en daar onze dienstverlening en service op afstemmen.”, aldus Arnoud Timmerman, Marketing Manager bij Gaslicht.com. Luister hier naar de Q-Top 500 van de 00's.


Het Geluid twee keer geraden in één week


In een week tijd is Het Geluid niet één keer, maar zelfs twee keer geraden bij Qmusic. Vorige week woensdag raadde Jos uit Oisterwijk Het Geluid en won daarmee maar liefst 48.100 euro. De dag erna startten Mattie en Marieke met een nieuw geluid en binnen twee dagen wist Gerald uit Genemuiden dit tweede Geluid juist te raden. De waarde van Het Geluid stond toen op 4.800 euro.

Jos hoort Het Geluid elke dag op zijn werk 

Woensdag kon de 24-jarige Jos zichzelf in één klap 48.100 euro rijker rekenen met het geven van het juiste antwoord op Het Geluid: ‘het vastklikken van een ruitenwisserblad op de ruitenwisserarm’. Dit Geluid hield Nederland anderhalve maand lang in z’n greep. Voor Jos, medewerker van een autobedrijf, klonk dit geluid echter bekend in de oren. "Ik hoor het elke dag", aldus Jos. Klik hier voor het winmoment en de oplossingsvideo van het eerste Geluid.

Tweede Geluid binnen twee dagen geraden 

Het radiospel was nog niet klaar voor dit jaar. Mattie en Marieke startten donderdag met een nieuw Geluid. Vrijdagmiddag tijdens de Top 40 kreeg Domien Gerald uit Genemuiden aan de lijn. "Het is een gokje", aldus Gerald. Toch bleek zijn antwoord juist te zijn, namelijk ‘een opzetstuk op een tondeuse zetten’. Zijn antwoord was 4.800 euro waard. Het winmoment en de oplossingsvideo voor het tweede Geluid zijn hier te bekijken. 

Het Geluid gaat door 

Ook nu blijft de spanning nog ieder uur stijgen! Maandagochtend werd het derde Geluid van dit seizoen bekend gemaakt. Benieuwd of jij kunt raden wat het is? Beluister het hier.