Uit de nieuwste luistercijfermeting blijkt dat Qmusic het marktleiderschap in de belangrijke doelgroep 20-49 jaar prolongeert. We werden vorige meting voor het eerst sinds de oprichting in 2005 marktleider en weten die positie te handhaven.


In de periode april-mei scoort Qmusic een marktaandeel van 16,4%. Dat is een stijging van maar liefst 13% ten opzichte van vorig jaar, toen het marktaandeel 14,5% bedroeg. Ten opzichte van vorige maand is het marktaandeel gelijk gebleven.

Niet alleen binnen de doelgroep 20-49 jaar is Qmusic marktleider. Bij de jongvolwassenen (20-34 jaar) weten we ook de 1e positie te behouden. Het marktaandeel binnen deze doelgroep stijgt t.o.v. vorig jaar met 16% naar 20,8%, wat tevens de beste score ooit is. Bij de doelgroep 35-49 jaar is ook een record behaald. De beste april-mei score ooit en al 12 maanden op rij een stijging van het marktaandeel t.o.v. een jaar eerder. Voor april-mei is het marktaandeel van 35-49 jaar 13,5% (index 110). Bron: NLO/GfK.

Amma nominatie

Afgelopen week werd bekend gemaakt dat Qmusic dit jaar wéér genomineerd is voor de AMMA voor Mediaexploitant van het jaar. Vorig jaar kwam Qmusic al voor een zesde keer bij de AMMA Awards als winnaar uit de bus. Rob Beijersbergen, Verkoop Directeur van Qmusic: 'Voor ons is deze nominatie een compliment voor de initiatieven die we nemen en de wijze waarop we samenwerken met onze relaties. Helemaal in deze tijd is dat een mooie opsteker! We mogen ons bovendien sinds vorige maand marktleider noemen, dus het harde werken vertaalt zich zowel in resultaten als in waardering. Uiteraard ben ik trots op het team van Qmusic en hoop dat we deze AMMA weer gaan winnen’.

De Foute 1500

Dit jaar is een bijzonder jaar, want 15 jaar geleden begon het fenomeen "Foute Uur" in Nederland. Inmiddels is de lijst uitgegroeid tot een begrip wat jaarlijks in juni uitmondt in de Foute Party en de Top 500 van het Foute Uur. Maar doordat we dit jaar de Foute Party om de bekende redenen even moeten overslaan, maken we het feest op onze radio extra groot met de Foute 1500. De lijst is samengesteld door onze luisteraars en afgelopen vrijdag van start gegaan. Tot komende vrijdag 18.00 uur hoor je 24 uur per dag alle foute hits voorbij komen. Klik hier om de Foute 1500 te luisteren.

Daarnaast vindt komende vrijdag om 19:00 uur de Foute PubQuiz plaats. Domien Verschuuren host op deze avond van de verplaatste Foute Party een heel leuk alternatief. Teams met luisteraars spelen online de Foute PubQuiz die live wordt gestreamd op Facebook. Wil jij met je collega’s, vrienden of familie ook meedoen? Dat kan door je hier aan te melden.

Foto: Ryan Quintal