De cijfers van 2019 vormden een belangrijke basis voor de zendermix van 2020 en daarmee aan het resultaat en succes van je campagnes. Nu een half jaar later heeft er een flinke verschuiving plaats gevonden en kun je afvragen of je nog de juiste zendermix hebt, of dat je deze beter kan aanpassen. 

Grote veranderingen in het radiolandschap 

 Met de luistercijfers die vorige week door NLO/GfK zijn gepubliceerd kunnen we de cijfers van het eerste half jaar van 2020 draaien. Qmusic is de eerste 6 maanden met 13% gegroeid naar een gemiddeld marktaandeel van 16,6%. Met dit marktaandeel is Qmusic de nieuwe nummer 1! In onderstaande grafiek zijn de verschuivingen in marktaandeel bij de verschillende zenders goed te zien.

Qmusic is in meerdere doelgroepen gegroeid en wordt daarmee nog interessanter 

Hieronder de doelgroepen waar veelvuldig op wordt ingekocht.

Met deze laatste cijfers is Qmusic een nog interessantere zender geworden. Je kunt met je commercials op Qmusic nu sneller meer mensen bereiken bij meerdere doelgroepen. 

Heroverweging zendermix bepaalt succes van je komende campagnes 

De veranderingen in het radiolandschap hebben met de bestaande zendermix impact op het bereik en contacten van je komende campagnes. Pas dus waar nodig je zendermix aan om een succesvolle campagne te realiseren. Wil je weten hoe je jouw campagne kan optimaliseren? Klik dan hier voor het onderzoek van Mindshare, over de impact van creatie en contactfrequentie.

Marktindex september

De marktindex voor de maand september is vastgesteld op 105. Dit betekent dat alle aanvragen vanaf maandag 10 augustus voor de maand september met die index worden verwerkt. Voor alle campagnes in september welke reeds zijn ingepland, blijft de marktindex op 100 staan.