of
Liveblogheader

Bekijk hier alles van de Top 40 Awards

Het is weer tijd om de Top 40 Awards uit te reiken! Vanaf 19:00 uur vanavond kun je de liveshow bekijken via Qmusic.nl of in de Q-app. In dit liveblog volg je alle updates en vind je foto's en optredens van de Top 40 Awards!


Dit waren de Top 40 Awards

Tijdens de Top 40 Awards 2021 werden de best scorende artiesten van het afgelopen Top 40-jaar bekroond met een award. Naast de awards waren er ook spectaculaire optredens van Jaap Reesema, SERA, Maan, Snelle, MEAU, Chef'Special, Suzan & Freek, Kris Kross Amsterdam, Antoon en Sigourney K. Hele show terugkijken doe je hier!

Kris Kross Amsterdam sluit Top 40 Awards 2021 af

Alle awards zijn uitgereikt, dus tijd om de show spectaculair af te sluiten. Wie kan je daar beter voor vragen dan de mannen van Kris Kross Amsterdam, samen met Antoon en Sigourney K.

Snelle en Maan pakken Grootste Hit 2021 bij Top 40 Awards

Q-dj Joost reikt de laatste award van de avond uit: die voor Grootste Hit 2021. Welke track scoorde de meeste punten het afgelopen jaar in de Top 40? De winnaars zijn: Snelle & Maan met 'Blijven Slapen' (Nationaal) en Ed Sheeran met 'Bad Habits' (Internationaal).

Maan zingt 'Leven' live bij de Top 40 Awards 2021

Natuurlijk kan ook de eerder op de avond gekroonde Beste Artiest 2021 niet ontbreken op het podium van de Top 40 Awards. Maan zingt haar nieuwste single 'Leven' live.

De Streamers winnaar Beste Live Act 2021 bij Top 40 Award

De enige publieksprijs van de avond is die voor Beste Live Act 2021. De afgelopen dagen konden de luisteraars van Qmusic stemmen op hun favoriet. Stefania, die Griekenland dit jaar vertegenwoordigde op het Eurovisie Songfestival, mocht de prijs uitreiken aan... De Streamers!

Suzan & Freek treden live op met 'Goud'

Eerder op de avond wonnen Suzan & Freek met 'Goud' de award voor Beste Alarmschijf 2021. De hoogste tijd dus om hem ook live te horen op het podium van de Top 40 Awards.

Maan wint Top 40 Award voor Beste Artiest 2021

Welke artiesten waren het meest succesvol in de Top 40 in 2021? Britt Dekker mag de award uitreiken aan Maan (Nationaal) en David Guetta (Internationaal).

Chef'Special treden op

De heren van van Chef'Special zijn ook weer van de partij tijdens de Top 40 Awards. Ze spelen twee tracks live: 'Amigo' en 'Afraid of the Dark'.

Top 40 Award voor Beste Alarmschijf 2021 naar Suzan & Freek

Iedere week wordt tijdens de Top 40 één nummer gekroond tot de belangrijkste track van die week: de Alarmschijf. Deze track hoor je een week lang in ieder programma op Qmusic. Maar welke Nederlandse Alarmschijf deed het het afgelopen jaar het beste? Ex-Top 40 presentator Erik de Zwart reikt de award uit aan 'Goud' van Suzan & Freek.

MEAU zingt haar eigen nummer 1-hit van de Top 40

Met 'Dat Heb Jij Gedaan' scoort MEAU de eerste nummer 1-hit van 2022 in de Top 40. Tijdens de Top 40 Awards zingt ze het prachtige 'Dat Heb Jij Gedaan' live.