<< Terug naar actiepagina Verdubbel Je Salaris

V: Wat is het verschil tussen mijn bruto en netto salaris?
A: Je bruto salaris is het bedrag dat op je loonstrookje staat, dus nog voordat alle belastingen en premies eraf gaan. Je netto salaris is het bedrag dat je op je rekening gestort krijgt door je werkgever.

V: Hoe weet ik wat mijn bruto maandsalaris is?
A: Je vindt het bruto salaris op je loonstrookje. Let op dat je voor deze actie alleen je salaris kunt opgeven, zonder zaken als vakantiegeld, reiskostenvergoeding en overwerk of bonussen.

V: Ik heb op dit moment geen baan, kan ik dan ook meedoen?
A: Jazeker. Als je een uitkering krijgt, dan kun je dat bedrag opgeven voor deze actie (je vindt het bruto bedrag op de betaalspecificatie van het UWV). Heb je (nog) geen uitkering maar ook geen baan meer? Geef je dan je laatst verdiende bruto salaris op waarvan je een geldig loonstrookje kunt laten zien.

V: Ik ben zelfstandige (ZZP'er), wat moet ik dan als maandsalaris invullen?
A: Als zelfstandige kunnen je maandelijkse inkomsten nog wel eens fluctueren. Pak daarom het gemiddelde bruto maandsalaris van de afgelopen 12 maanden als je je aanmeldt voor Verdubbel Je Salaris.

V: Ik ben student, kan ik dan ook meedoen?
A: Iedereen die 18 jaar of ouder is kan zich opgeven. Heb je (door corona) geen bijbaan op dit moment? Dan kan je jouw laatst verdiende maandsalaris invullen van het moment dat je nog wel werk had.

V: Ik heb zelf geen inkomen, mag ik het salaris van mijn partner opgeven?
A: Nee, dat is helaas niet mogelijk. Het gaat om jouw eigen salaris. Wel kan jouw partner zichzelf opgeven en meespelen met Verdubbel Je Salaris.

V: Zit er een maximumbedrag aan het salaris?
A: Om zoveel mogelijk mensen een prijs te kunnen geven, is er een maximumprijs van 7.500 euro bruto ingesteld. Verdien je meer dan kan je wel meespelen maar zal de te winnen prijs maximaal 7.500 euro zijn.  

V: Kan ik ook meedoen als ik in het buitenland woon?
A: Nee. Meespelen met Verdubbel Je Salaris kan uitsluitend als je in Nederland woonachtig bent.

V: Kan ik ook meedoen als ik met pensioen ben?
A: Ja, ook als je maandelijks pensioen uitgekeerd krijgt, kun je dat bedrag opgeven voor deze actie.

V: Wordt mijn salaris op de radio genoemd?
A: Als je als kandidaat geselecteerd bent voor het spel, dan zal de dj je op de radio vragen wat je verdient. Jouw antwoord is meteen de te winnen prijs, dus je zal het moeten noemen om het spel te kunnen spelen.

V: Moet ik belasting betalen over het bedrag dat ik win als Qmusic mijn salaris verdubbelt?
A: Als je als kandidaat geselecteerd wordt en 10 vragen in 1 minuut goed weet te beantwoorden op de radio, dan win je jouw bruto maandsalaris als geldprijs. Hierover betaal je 30,1% kansspelbelasting (bij geldprijzen van meer dan €449,-). Qmusic zal de kansspelbelasting inhouden op het gewonnen bedrag en rechtstreeks afdragen aan de Belastingdienst. Het bedrag dat jij vervolgens op je rekening ontvangt, kun je helemaal vrij besteden.

V: Hoe wordt gecontroleerd of iemand echt verdient wat hij/zij zegt op de radio?
A: Bij het aanmelden voor Verdubbel Je Salaris hoef je alleen je bruto maandsalaris in te vullen op het inschrijfformulier. Zodra een kandidaat het spel op de radio gewonnen heeft, dan wordt gevraagd naar geldig bewijs in de vorm van een recente salarisstrook (bij dienstverband), betaalspecificatie van het UWV (bij uitkering) of facturen, bankafschriften en aangifte inkomstenbelasting (voor zelfstandigen en ondernemers), waaruit blijkt dat het opgegeven bruto maandsalaris overeenkomt met het werkelijke bruto maandsalaris.

V: Wat doet Qmusic met mijn gegevens die ik heb ingevuld op het inschrijfformulier van Verdubbel Je Salaris?
A: De gegevens die je hebt ingevuld bij Verdubbel Je Salaris worden uitsluitend gebruikt voor de willekeurige selectie van kandidaten voor het radiospel. Jouw gegevens worden niet met derden gedeeld, ook niet met de partner van deze actie. Na afloop van de actie worden de gegevens bewaard en op den duur verwijderd conform de AVG-regels.

Lees ook de actievoorwaarden.