• Nederland is Europees kampioen zitten
  • Menno en Wim gaan op zoek naar verborgen Europees Kampioenen
  • Luister van 22 t/m 26 oktober naar de huldigingsweek (actievoorwaarden)

We grijpen als land nog weleens naast een titel, maar deze is ons toch écht toegekend: Nederland is Europees kampioen zitten. We zitten gemiddeld 60 uur in de week, dat betekent ruim 8.5 uur per dag. Alleen is dat niet per se goed voor ons. Daarom heeft Zilveren Kruis de Zitcheck ontwikkeld. Kom erachter of je teveel zit en krijg tips om minder te zitten. Zelfs voor beroepen waarbij minder zitten echt onmogelijk lijkt...

Europees kampioenen

Want welke beroepen hebben ons nou eigenlijk tot Europees kampioen zitten gemaakt? Zijn dat bijvoorbeeld piloten, hijskraanmachinisten of taxichauffeurs? Of misschien alledrie.

Geef van 15 t/m 25 oktober door of jij iemand bent of kent met een zittend beroep. Laat direct even weten hoeveel uur je gemiddeld per dag zit en wat je doet om vaker op te staan. Van alle inzendingen zullen Menno en Wim een voorselectie maken met potentiële kampioenen. 

Van 22 t/m 26 oktober volgt de huldigingsweek. Menno en Wim halen allebei één Europees kampioen van die dag in de uitzending om deze hoogstpersoonlijk te kronen en uiteraard om eens in gesprek te gaan: hoe kun je minder zitten en meer bewegen? En wat zijn spannende situaties voor iemand met een zittend beroep? 

Uiteraard word je compleet in stijl gehuldigd met een beker én natuurlijk een staande ovatie van Menno en Wim, zodat ze zelf ook even niet hoeven te zitten tijdens de show.

Laat ons niet zitten en vul onderstaand formulier in. Misschien word jij binnenkort wel gehuldigd bij Menno of Wim.