Onlangs werd duidelijk dat Krezip-drummer Bram van den Berg tijdelijk overstapt naar de legendarische band U2. Gitarist The Edge vertelt aan het Amerikaanse muziekblad RollingStone welke Nederlandse artiest de muzikant aan de band heeft voorgesteld.

Nederlandse DJ

Omdat de vaste U2-drummer Larry Mullen Jr. door een operatie tijdelijk uit de running is, moest de Ierse band op zoek naar een vervanger. Toen in februari duidelijk werd dat dit Bram van den Berg zou zijn, was het een raadsel hoe de band bij de Nederlandse muzikant terechtgekomen was. Het antwoord: Martin Garrix. De DJ heeft eerder met U2 samengewerkt en hij kent Bram van de Herman Brood Academie.


U2 was gelijk onder de indruk van zijn spel en van hem als persoon vertelt The Edge. "Hij is heel lief en het is fijn om tijd met hem door te brengen en dat is natuurlijk heel belangrijk omdat U2 draait op diepe vriendschappen en connecties." Hij kijkt ook erg uit naar de concertreeks in Las Vegas!

Dat Bram een uitstekende vervanger is voor Larry Mullen Jr. betekent niet dat de band Larry zullen missen. "Het is in de veertig jaar dat we samenwerken de eerste keer dat dit gebeurt. Het is bijzonder dat zoiets in het verleden nog nooit is voorgekomen."

Foto's: Getty Images