Het waren spannende dagen voor Ed Sheeran. Hij werd namelijk aangeklaagd voor plagiaat op zijn track 'Thinking Out Loud'. Deze zou té veel lijken op 'Let's Get It On' van Marvin Gaye.

'Thinking Out Loud'

Deze rechtzaak duurt inmiddels al meer dan zeven jaar. Volgens de nabestaanden van songwriter Ed Townsend zou 'Let's Get It On' namelijk identieke akkoordenschema's bevatten met 'Thinking Out Loud'. Maar nu heeft de rechter dus besloten dat er géén sprake is van plagiaat. Ze eisten een deel van de opbrengsten wat de Britse superster met zijn hit heeft verdiend. Luister zelf hieronder of jij de gelijkenissen hoort.'Shape Of You'

Eerder had de Britse superster al een andere claim aan zijn broek hangen. Sami Switch claimde dat 'Shape Of You' wel erg veel leek op 'Oh Why'. Maar ook deze rechtzaak wist Ed Sheeran ook al te winnen. 

- (Subtract)

En het had geen betere timing kunnen zijn voor Ed Sheeran. Vannacht komt namelijk zijn nieuwe album Subtract uit. We kregen hier al een voorproefje mee met 'Eyes Closed' wat Alarmschijf werd én inmiddels al in de bovenste regionen van de Top 40. - (Subtract) is het vijfde studioalbum van Ed Sheeran, na eerdere albums + (Plus), x (Multiply), ÷ (Divide) en = (Equals).

Foto: GettyImages