Hieronder vind je de veelgestelde vragen over Het Verboden Woord.

V: Wanneer hoor je Het Verboden Woord?
A: Het Verboden Woord hoor je vanaf maandag 22 mei tot en met vrijdag 26 mei. Ieder dag spelen we vanaf 6:00 's ochtends bij Mattie & Marieke tot en met 1:00 's nachts bij Joost Swinkels. Op maandag 22 mei start de actie pas om 8:00 uur bij Mattie & Marieke. Op vrijdag 26 mei zal het spel stoppen direct ná de Top 40 om 18:00 uur.

V: Hoe doe ik mee met Het Verboden Woord?
A: Zodra je één van de Qmusic-dj's Het Verboden Woord hoort uitspreken, open je de Qmusic-app en druk je op de speciale rode knop. Je krijgt direct in beeld te zien dat je aanmelding succesvol is binnengekomen. Telkens belt de computer een luisteraar terug, die vervolgens op de radio komt en wint.

V: Wie mogen Het Verboden Woord niet zeggen?
A: Alle Q-dj's die gedurende deze week radio maken mogen het woord niet zeggen. Dit zijn Mattie Valk, Marieke Elsinga, Menno Barreveld, Wim van Helden, Domien Verschuuren, Kai Merckx & Joost Swinkels. Mocht een Q-dj onverwacht ziek worden, geldt ook dat de dienstdoende vervanger Het Verboden Woord niet mag uitspreken. Ook co-hosts zoals Tom van de Intercom & Anton Griep mogen het woord niet zeggen, net als de producers. De gasten, bellers én nieuwslezers tellen niet mee. Dus als bijvoorbeeld Anne-Marie Rozing Het Verboden Woord uitspreekt, telt het niet. Ook niet als zij het zegt buiten het nieuws om.

V: Wie mogen Het Verboden Woord wel zeggen? 
A: Gasten die te gast zijn in de studio (denk bijvoorbeeld artiesten te gast in de Q-middagshow, of BENR die te gast is in de avondshow met Kai) mogen het woord wel zeggen. Zeggen ze het toch, dan heeft drukken dus geen zin. Luisteraars aan de telefoon tellen ook niet, en ook als het door telefonische gasten zoals Fred van Leer gezegd wordt heeft drukken geen zin. Ook nieuwslezers Anne-Marie Rozing, Fien Vermeulen, Nathalie van Suijlekom en Melissa Lagerwaard mogen het woord uitspreken. Ook als zij niet met het nieuws bezig zijn.

V: Hoe oud moet ik zijn om mee te doen met Het Verboden Woord?
A: Je moet 18 jaar of ouder zijn om mee te kunnen doen met Het Verboden Woord.

V: Waarom word ik niet teruggebeld?
A: Het zou natuurlijk mooi zijn om iedereen te kunnen bellen, maar zoals je kan begrijpen doen er meer mensen mee, en kan er telkens maar één iemand winnen. Blijf meedoen, want wie weet wordt jij toch teruggebeld.

V: Kan ik ook bellen voor Het Verboden Woord? 
A: Nee, meedoen met Het Verboden Woord kan alleen via de Qmusic app via de rode knop. Als je geselecteerd wordt om mee te spelen, dan belt Qmusic jou. Zorg dus dat je telefoonnummer goed ingevuld staat in je Q-memberprofiel.

V: Hoe wordt bepaald wie er wordt teruggebeld? 
A: Iedere keer dat Het Verboden Woord is uitgesproken, wordt er  willekeurig één iemand teruggebeld uit de aanmeldingen van die minuten. 

V: Ik heb geen mobiele telefoon, hoe kan ik dan meedoen met Het Verboden Woord? 
A: Deelname voor Het Verboden Woord kan echt alleen via de Qmusic app, beschikbaar voor iOS en Android. Misschien kun je -met toestemming- de mobiele telefoon van iemand anders gebruiken. Die persoon moet dan ook aan de lijn kunnen komen op het moment dat er gebeld wordt.

V: Stel dat ik win, moet ik dan nog kansspelbelasting betalen over het gewonnen geldbedrag? 
A: Ja. De wettelijk bepaalde kansspelbelasting wordt betaald door de winnaar van Het Verboden Woord en wordt automatisch door Qmusic ingehouden en afgedragen aan de Belastingdienst.

V: Het wordt meerdere keren binnen één gesprek uitgesproken, maar ik kan maar één keer drukken. Hoe zit dit?
A: Het klopt dat je maar één keer kan drukken, als Het Verboden Woord meerdere keren wordt uitgesproken worden er ook meerdere luisteraars teruggebeld. Om te zorgen dat je niet onbeperkt kan drukken is er dus een time-out opgezet.

V: Hoe zit het met vertraging?
A: Als je via bijvoorbeeld de Q-app, Qmusic.nl of een andere digitale stream luistert, zit er meer vertraging op de uitzending dan dat je luistert via de kabel of via de radio in je auto! Hierdoor kan het zijn dat via de FM Het Verboden Woord eerder uitgesproken wordt dan via je telefoon. Telkens als Het Verboden Woord uitgesproken wordt, zal er minimaal één track gedraaid worden, om te zorgen dat iedereen (ook als je luistert met vertraging) de kans heeft om op de knop te drukken via de Qmusic-app. Hierbij geldt ook dat niet de eerste knopdrukker maar een willekeurige knopdrukker gekozen worden.


Klik hier om terug te gaan naar de pagina voor Het Verboden Woord.