Een maand geleden bracht Lewis Capaldi zijn nieuwe track 'Forget Me' uit. Niet lang hierna kondigde hij een nieuw album aan. Bij dit album heeft hij de hulp ingeschakeld van niemand minder danEd Sheeran, maar op zijn tekst hadLewis nog wel iets aan te merken...

Hulp van Ed Sheeran

Goed nieuws voor alle Lewis Capaldi-fans deze maand, want de zanger liet weten dat er eindelijk een nieuw album (Broken By Desire To Be Heavenly Sent) op de planning staat. De zanger, bekend van zijn hits 'Someone You Loved' en 'Before You Go', schrijft zijn teksten met onder andere Ed Sheeran. Hoewel je zou denken dat er op de schrijfskills van Ed Sheeran niks is aan te merken, blijkt niets minder waar. 

'Dat zing ik niet!'

Lewis vertelt in een interview met BBC News dat Ed Sheeran co-schrijver is van de track 'Pointless', maar dat hij wel iets heeft veranderd. Het gaat om het stukje tekst: ''She gives me more than everything, I’ll give her my last name'', waarop Lewis dacht: ''Ed, dit is 2022, niemand hoeft iemands tweede naam aan te nemen. Dat zing ik niet!''. ''Ik denk niet eens dat Eds eigen vrouw zijn achternaam heeft" voegt de 26-jarige zanger er later nog aan toe.


Broken By Desire To Be Heavenly Sent

Je moet nog wel even geduld hebben voor het nieuwe album, want de releasedatum staat gepland op 19 mei 2023. Lewis zit in de tussentijd niet stil, want hij heeft een ramvolle agenda. Na een bezoekje aan the Qube in oktober, pakt hij het in 2023 iets groter aan en schittert hij op zaterdag 25 februari 2023 in de Ziggo Dome.

Foto's: Qmusic / Sander de Koning / Heukers Media