Willy William, bekend van zijn megahit 'Trompeta', en Nederlands-Congolese rising star Claude zijn toegevoegd aan de line-up van de Qmusic Top 40 Awards.


Willy William had dit jaar met 'Trompeta' dé zomerhit van 2022 te pakken. Eerder werkte hij al samen met Beyoncé en J. Balvin voor het nummer 'Mi Gente' dat in 18 landen op nummer 1 belandde. Ook de 19-jarige Claude Kiambé timmert sinds kort ook hard aan de weg, hij staat met zijn track 'Ladada (Mon Dernier Mot)' op dit moment op nummer 3 in de Top 40. Het nummer is inmiddels al meer dan 4 miljoen keer gestreamd. 

Nieuwe Awards

Tijdens de Qmusic Top 40 Awards worden de best scorende artiesten en nummers in de Top 40 van het afgelopen jaar bekroond met een award. Dit jaar zijn er maar liefst elf awards te vergeven. Nieuw is de Qmusic Top 40 Icon Award voor een artiest die een bijzondere prestatie heeft geleverd. Ook zijn er twee publieksprijzen: 'Beste Live Act', die vorig jaar met The Streamers mee naar huis ging en de nieuwe categorie 'Beste DJ Act'. Op een later moment kun jij je stem uitbrengen voor de kanshebbers in deze twee categorieën.

Categorieën

  • Beste Artiest - nationaal en internationaal
  • Beste Nieuwkomer - nationaal en internationaal
  • Grootste Hit - nationaal en internationaal
  • Beste Live Act - nationaal en internationaal
  • Beste DJ Act - nationaal en internationaal
  • Qmusic Top 40 Icon Award 

Line-up van topartiesten

De Qmusic Top 40 Awards worden op 3 februari uitgereikt in Rotterdam Ahoy. Eerder werd al bekend gemaakt dat Becky Hill, Tom Grennan, Davina Michelle, Son Mieux, Duncan Laurence, Armin van Buuren, Suzan & Freek, Flemming, Lost Frequencies en Kris Kross Amsterdam tijdens de awardshow optreden. Op een later moment maken wij bekend wie de genomineerden zijn én wie de prijzen uitreiken.