De wereld kan soms heel ironisch zijn... want 50 Cent heeft geen cent meer te makken. De rapper heeft gisteren bij een rechtbank zijn persoonlijk faillissement aangevraagd.

De rapper zou verschillende schuldeisers aan zijn broek hebben hangen, die miljoenen eisen. De druppel was een rechter die oordeelde dat de 'Candy Shop'-ster vijf miljoen dollar schadevergoeding moet betalen aan een vrouw. Hij had haar seksfilmpje online gezet om een vriend van haar belachelijk te maken.

'Zakelijk strategische zet'

In een reactie op het faillissement zegt 50 Cent dat het een "een zakelijk strategische zet" is. "Fans zullen er niks van merken", zegt hij. "Ik ga recht op mijn doel af en sta niet toe dat ik mezelf ten onder laat gaan aan kleine dingen."

Curtis James Jackson, zoals de rapper echt heet, verdiende zijn centen als muzikant, maar ook als acteur en promotor van bokswedstrijden.

Volgens zijn advocaat gaat hij daar gewoon mee door: "Hij blijft deelnemen in verschillende zakelijke belangen en blijft actief als entertainer." Tja, logisch ook; hij zal de centen nu meer dan ooit nodig hebben.

Ondanks de financiële problemen is de rapper zijn humor nog niet verloren. Zo plaatste hij een foto van zichzelf voor een Smart auto met de tekst "Het zijn moeilijke tijden".


Times are hard out here LMAO #EFFENVODKA #FRIGO #SMSAUDIO

Een foto die is geplaatst door 50 Cent (@50cent) op