Alle verwachtingen voorafgaand aan Adele's album 25 worden dubbel en dwars waargemaakt. Een album had nog nooit zo veel pre-orders en binnen 24 uur behaalde 25 in veel landen, waaronder Groot-Brittanië, al de platinum status.

Volgens retail monitor BuzzAngle ging 25 in de eerste twee dagen na de release van afgelopen vrijdag in de VS alleen al zo'n 1,9 miljoen keer over de toonbank. Alles wijst er dan ook op dat het all-time record van *NSYNC (2.416.000 exemplaren in de eerste week) verbroken gaat worden.

Leuk feitje! Volgens BuzzAngle bestaat 62% van de verkoop in de VS uit digitale aankopen. Van de fysieke 38% is 98% een cd en 2% vinyl.

Koningin van iTunes

Van de 119 landen waar de iTunes hitlijst beschikbaar is stond de zangeres er dit weekend in 106 op nummer één met haar album. Bizar!

Van Finland tot Cambodja en weer terug naar het kleine Fiji, overal staat Adele aan de top.

Maar bijvoorbeeld in Kaapverdië zit het enigszins tegen. Daar staat 25 op de 26e plaats in de album hitlijsten. Daar scoort de Definitive Collection van Lionel Richie een stuk beter en staat het album van Boyz II Men aan de top!

Foto: ANP