In Oost-Londen heeft de Amy Winehouse Foundation een eerste opvanghuis geopend. In Amy's Place kunnen maximaal zestien vrouwen terecht die net zijn afgekickt van een alcohol- of drugsverslaving en worden geholpen hun draai in de maatschappij weer te vinden.

Volgens de Amy Winehouse Foundation is er in Londen een schreeuwend gebrek aan opvanglocaties voor ex-verslaafden: "Er zijn zes afkickklinieken voor vrouwen en maar één ander opvanghuis. Daar hebben ze vier bedden en een wachtlijst van een halfjaar."

"Dit project zal een groot verschil maken voor veel jonge vrouwen", stelt Amy's stiefmoeder Jane Winehouse, die als bestuurder betrokken is bij de stichting. "Het is moeilijk om een nieuwe start te maken, maar we gaan de vrouwen de hulp en steun geven om ze te laten slagen."

Op 23 juli was het exact vijf jaar geleden dat de Britse zangeres stierf na een alcoholvergiftiging. Haar familie richtte ter nagedachtenis de stichting op om alcohol- en drugsverslavingen te voorkomen bij jonge mensen.