Begin deze maand verscheen een trailer van de documentaire over het leven van de overleden Amy Winehouse. Nu heeft Mitch Winehouse, de vader van, zijn ongenoegen (zeer) duidelijk gemaakt.

In een interview met BBC's Newsbeat noemt hij de film gebalanceerd, vooringenomen en hij is ook zeker niet blij met hoe hij zelf wordt neergezet. Zo zou hij te zien zijn als een vader die niet behulpzaam is en nooit klaar stond voor zijn dochter. Dat ontkent hij sterk!

"Ik was er elke dag. Als ik er niet persoonlijk bij was, omdat ik aan het werk was of iets dergelijks, had ik haar zo'n zeven keer per dag aan de telefoon. Dit wordt totaal niet neergezet in de film en dat is teleurstellend." Mitch hoopte dat de film is meer gebalanceerd zou zijn. "Een biograaf legt alles op de tafel en laat de kijker vervolgens zelf een mening vormen. Ik weet dat je niet ALLES in twee uur kan proppen, maar er had meer een element van balans in mogen zitten."

"Er zijn duizenden uren beeld van Amy en ik die lol hebben op en naast het podium, maar de enige clip die ze gebruikten was een ruzietje tussen ons twee. Het had een geweldige documentaire kunnen worden, de waarheid is 10 keer beter dan het stuk afval dat er nu is. Ze hebben de geschiedenis herschreven. Geen van de vrienden die ze de laatste drie jaar van haar leven had zijn te zien."

Zijn woorden liegen er niet om! Hiermee neemt de familie van Amy Winehouse ook gelijk afstand van de film. De filmmakers verdedigen de documentaire gelijk: "Toen wij benaderd zijn om de film te maken hadden we de volledige steun van de familie Winehouse en we hebben het project met volledige objectiviteit benaderd."

Foto: EPA