Het is dinsdag en dus schuift de app-man aan. Hij heeft app’s over het….WK Voetbal! Hieronder de besproken app's:

NOS FIFA WK 2014 voor iPhone, iPad en Android (Gratis)
Deze app bevat nu nog de standaard informatie, zoals het speelschema, de standen, informatie over de steden, spelers et cetera. Je kunt de afzonderlijke wedstrijden eenvoudig in je agenda zetten zodat je niks hoeft te missen. Allemaal niet bijzonder en een deel van de informatie is niet correct. Zo zou Van Persie in slechts 2 interlands gespeeld hebben en voor het eerst eind 2013. En dat terwijl hij nota bene topscorer is. Vreemde uitglijer van de NOS. Maar de kracht van deze app wordt beloofd als het toernooi start! Dan kan je binnen de app namelijk alle statistieken zien, maar ook alle belangrijke momenten vanuit verschillende camera perspectieven! En als dat werkt, dan kan dat wel heel fraai zijn. De app dient dan echt als 2e scherm voor bij de televisie. Wil je de wedstrijden live bekijken, dan heeft de NOS daarvoor de standaard app. Gebruikers zeggen dat de app niet in het buitenland te gebruiken is, wat heel jammer zou zijn want wat is er mooier dan een 2e scherm hebben als je live in het stadion zit! Maar helaas, dat zit er dus niet in, maar dat zal wel met uitzendrechten te maken hebben.
http://weblogs.nos.nl/mobiel/binnenkort-nos-fifa-wk-2014-app/

Poollie voo iPhone, Android en Windows Phone (Gratis)
Zo'n WK wordt completer als je afgerekend kan worden op je eigen voorspellingen. Daarom is in elke kantine, bedrijf of vriendenclubje wel een pool opgezet. Met deze app wordt dat een fluitje van een cent. Binnen de app kun je meedoen aan allerlei openbare pools, maar je kunt ook je eigen openbare of besloten pool aanmaken. Vervolgens kun je mensen uitnodigen om mee te doen. Dat doe je via e-mail waarbij de app een mailtje aanmaakt met standaard tekst. Je hoeft alleen nog email adressen in te typen en te versturen. Het invoeren van de standen is heel eenvoudig opgezet zodat je snel door de lijst van alle wedstrijden heen kunt gaan. Uiteraard kun je ook aangeven hoeveel kaarten en doelpunten er tijdens het toernooi zullen vallen en wie de topscorer wordt. Meer valt er niet in te vullen, maar dat is al genoeg. Gelukkig is hij voor iPhone, Android en Windows Phone zodat je meeste vrienden wel mee kunnen doen. Eenvoudig opgezet en daarom leuk om te doen zonder overkill van allerlei ingewikkelde functies.
https://itunes.apple.com/nl/app/poollie-wk-2014/id875856014?l=en&mt=8

Golshaker voor iPhone (Gratis)
In Zuid Amerika staan ze er om bekend dat ze lang "Gooooooooooooooooaaaaaaaaaaallllllllll" kunnen roepen. Maar jij nu ook! Deze app schreeuwt voor jou Goooaaalll zolang jij je iPhone schudt! En de bedoeling is dat je daarmee records verbreekt. Als je de eerste keer de app opstart kies je het land waarvoor je wil juichen. Je kunt ook je eigen foto als Avatar gebruiken en een pruik opzetten. Er is 1 standaard pruik en voor een collectie van andere pruiken moet je €0,89 betalen. Zet je telefoon zo hard mogelijk en begin te schudden. Zolang als je schudt wordt er "Goal" geroepen en jouw secondes worden opgeteld bij het landentotaal. Je ziet in de app welke landen er bovenaan staan met hoeveel seconden. Nederland leidt nog dus laten we dat zo houden!
https://itunes.apple.com/nl/app/golshaker/id839631807?l=en&mt=8

En de aanvoerder in de ranglijst van sport is:

Oranje WK 2014 voor Android (Gratis)
Ook deze app bevat het speelschema, de uitslagen, statistieken en informatie over de speelsteden en stadions. De app onderscheidt zich niet van andere apps die dit ook hebben. Hij is gratis, maar daardoor krijg je wel veel reclame voor je kiezen. Ook hier klopt veel van de informatie niet, zo staan er verkeerde foto's bij spelers. Dus wat dat betreft geen onderscheidende app, dus misschien is de NOS app een beter alternatief.
https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.itnext.ek2012k