Zangeres Avril Lavigne was een tijdje uit de running vanwege een mysterieuze ziekte. Nu onthult ze dat het ging om de ziekte van Lyme, die wordt veroorzaakt door een tekenbeet. "Ik had echt geen idee dat een insectenbeet dit kon veroorzaken", zegt Avril erover.

"Ik kon nauwelijks ademen, nauwelijks praten en nauwelijks bewegen", legt Avril uit aan het Amerikaanse People Magazine. "Ik dacht dat ik doodging. Er waren zeker tijden dat ik hele weken niet kon douchen, omdat ik niet kon blijven staan. Alsof het leven uit mij werd gezogen."

Avril kreeg veel hulp en steun van haar moeder en van haar man, Nickelback-zanger Chad Kroeger, maar dat was nog niet alles. Haar fans stonden ook voor haar klaar: "Hun berichtjes en videoboodschappen waren geweldig en raakten mij diep."

Intussen voelt ze zich gelukkig wat beter. Ze is zelfs weer bezig met nieuwe muziek, later deze maand komt haar nieuwe single 'Fly' uit.

De 'Skater Boy'-zangeres benadrukt tegenover het blad dat ze ook wat heeft geleerd van de ziekte: "Het was een soort wake-up call. Ik wil nu nog meer genieten van het leven."

Foto: AFP