Avril Lavigne heeft haar eerste emotionele tv-interview gegeven sinds haar diagnose met de ziekte van Lyme in oktober. Ze laat weten dat ze halverwege haar behandeling is en er weer helemaal bovenop gaat komen. Aan het begin had ze het heel zwaar, omdat de dokters er niet van uit gingen dat zij Lyme had.

De ziekte van Lyme wordt veroorzaakt door een geïnfecteerde teek. Als het niet wordt behandeld kan het resulteren in duizeligheid, het verzakken van het gezicht en pijn. Pas na twee maanden werd het bij haar vastgesteld. "Ze zouden dingen zeggen als 'Waarom kom je niet uit bed, Avril, ga gewoon piano spelen' en 'Ben je depressief?'" vertelt zij in het interview.

Maar nu maakt ze het goed: "Ik voel me een stuk beter. Ik zie een hoop vooruitgang. Ik ben dankbaar dat ik weer 100% beter zou worden." Ze is ook heel dankbaar met de steun van fans en familie. "Ik moest bij iedere video die ik zag huilen", legt ze uit. "Ik voelde mij oprecht heel geliefd."

"Het klinkt misschien stom", gaat ze verder. "Maar ik voelde echt mijn fans door het proces." Op 25 juli kan ze haar fans weer zien, dan zal ze optreden bij de Special Olympics in Los Angeles. Deze spelen worden gehouden voor mensen met een verstandelijke beperking.