Reggaetón-artiest Daddy Yankee brengt deze week zijn laatste album uit, laat hij weten op zijn Instagram. Legendaddy wordt zijn laatste plaat waar hij nog één keer mee op tournee gaat.

King of Reggaetón

"Vandaag kondig ik aan dat ik een punt achter mijn muziekcarrière zet, door jullie mijn beste productie en mijn beste concerttour te geven", laat Daddy Yankee (die eigenlijk Ramón Rodríguez heet) weten in een video. "Ik neem afscheid door deze 32 jaar lange ervaring te vieren met een nieuwe collector's item, het album Legendaddy met daarop alle stijlen die mij hebben gevormd in één album." De 45-jarige artiest laat verder nog weten: "Deze carrière is een marathon geweest voor mij. Ik zie eindelijk de eindstreep. Nu ga ik genieten van alles wat jullie me hebben gegeven. Mensen zeggen dat ik dit genre wereldwijd op de kaart heb gezet, maar jullie hebben me de sleutels gegeven om die deur open te zetten."


Daddy Yankee, die vaak de naam King of Reggaetón kreeg, bracht in 1995 zijn eerste album uit en brak in 2004 door met de inmiddels legendarische zomerhit 'Gasolina'. In 2017 scoorde hij nog een mega hit met 'Despacito'. Wereldwijd wist de Puertoricaan zo'n 20 miljoen platen te verkopen. 

Foto: Getty Images