De 00's is de tijd van Pokémon, Harry Potter, maar ook van de doorbraken in de muziekbusiness die de hele wereld op z'n kop zetten. Deze week hoor je maandag t/m vrijdag tussen 10:00 - 19:00 uur de Q-top 500 van de 00's op Qmusic. 

En om je even in de 00's-sferen te laten komen, gaan we terug in de tijd en bespreken we de állergrootste doorbraken!

What goes around, comes around...

Justin Randall Timberlake, geboren op 31 januari 1981 in Millington, oftewel the one and only JT. Toen hij nog een mini-JT was kon je hem voor het eerst zien in de Mickey Mouse Club, waar hij Ryan Gosling en Christina Aguilera ontmoette. Maar ook zijn soon to be ex-vriendin Britney Spears:


In 2002 begon Justins solocarrière, natuurlijk niet voordat hij afscheid nam van de boyband *NSYNC. Op 5 november 2002 kwam zijn eerste soloalbum Justified uit, waaronder zijn eerste single 'Like I Love You'. Niet veel later volgden zijn hits 'Señorita', 'Rock Your Body' en 'Cry Me A River': 


Na zijn eerste solohits volgde al snel zijn tweede album FutureSex/LoveSounds in 2006. 'SexyBack', 'What Goes Around... Comes Around' en 'Summer Love' stonden op dit album. Terwijl hij met deze hits op tour ging, werkte Justin in 2008 samen met poplegende Madonna aan hun track '4 Minutes' die uiteindelijk alle hitlijsten heeft bereikt. Ook staat hij op #208 in de Q-top 500 van de 00's!

The Future Justin

En toen was het even stil rondom Justin Timberlake... Na een pauze van 7 jaar kwam hij in 2013 terug met 'Suit & Tie' en zijn album The 20/20 Experience. Met dit album ging hij zelfs op tour door Europa en stond hij in het Gelredome. Drie jaar later werkte hij aan 'Can't Stop This Feeling' voor de film Trolls, waarvoor hij een heel originele en leuke videoclip produceerde:


Wat je nog niet wist over Justin

  • Met 9 (!) tracks staat Justin Timberlake in de Q-top 500 van de 00's!
  • Naast zijn zangcarrière is Justin ook mede-eigenaar van twee restaurants in Los Angeles en New York
  • Sinds 2005 heeft Justin samen met zijn beste vrienden het kledinglijn William Rast opgezet
  • Justin heeft inmiddels al in 19 films meegespeeld, waaronder Friends With Benefits en The Social Network

Om dit rijtje af te maken, weten we ook nooit wanneer Justin Timberlake weer met iets nieuws op de planken komt. Dus dat wordt even afwachten... ;-) Maar wat we wél zeker weten: in de Q-top 500 van de 00's hoor je hem maar liefst 9 keer voorbijkomen. Genieten!

Foto: AFP