Demi Lovato heeft de afgelopen jaren al veel meegemaakt. Ze begon als kindster bij Barney & Friends en brak door als Mitchie Torres in de Disney Channel-film Camp Rock maar worstelde vervolgens jaren met zichzelf. In een interview met het digitale magazine Bustle vertelt ze over deze tijd bij Disney Channel.

Ze vertelt namelijk dat haar eetstoornis waar ze in haar tijd als Disney-ster mee kampte als normaal werd gezien. "Er was een moment waarop ik om me heen keek en dacht 'wauw, dit is zo angstaanjagend normaal'", aldus Demi. Voor haar verjaardag kreeg ze ooit als cadeautje een 'watermeloen met vetvrije slagroom', in plaats van een normale verjaardagstaart.

Haar eetstoornis was een van de worstelingen waar de 27-jarige Demi in haar tijd bij Disney mee kampte. In 2010 werd ze in een revalidatiecentrum opgenomen omdat ze zich door haar eetstoornis niet goed voelde en een van haar achtergronddansers had geslagen. Toen ze ontslagen was uit het revalidatiecentrum, wilde ze niet meer terugkeren naar Disney Channel uit angst dat Demi haar verhaal niet mocht delen met de wereld.

"Ik had de keuze om te praten over mijn worstelingen en anderen ermee te helpen of gewoon mijn mond te houden en terug naar Disney Channel te gaan. Het voelde niet athentiek, dus ik koos ervoor om mijn verhaal te delen."

Foto: wenn / Brunopress.nl