Steeds vaker worden oude hits nieuw leven ingeblazen en ook met 'Mad World' van Tears for Fears uit 1982 is het raak. In 2003 werd het nummer nog gebruikt door Gary Jules en Michael Andrews in de thriller 'Donnie Darko'Ondanks dat de track nooit echt in een hitlijst heeft gestaan, leeft het wel al meer dan veertig jaar door dankzij alle covers. Zie hier een aantal van de beste:

Demi Lovato (2021)

In haar zevende studio-album 'Dancing With the Devil... The Art of Starting Over' bracht ze het nummer waar ze sinds haar viertiende al naar luisterde dan eindelijk uit. In een interview bij Apple Music vertelde ze dat ze het nummer op repeat had staan tijdens haar vakanties in Californië.


Kelly Clarkson (2021)

Tijdens haar eigen show 'The Kelly Clarkson Show' coverde Kelly het beste van twee werelden. Het rustige slow 'Mad World' samen met de hevige drums van 'Tears for Fears'.


Pentatonix (2020)

Gooi vijf van de beste a capella zangers bij elkaar en er ontstaat een hele bijzondere cover.


Brandi Carlile (2020)

Nog een dag voor de cover van Pentatonix uploadde Brandi een cover op haar Twitterkanaal. Met wat romantische kerstverlichting op de achtergrond en een sfeervolle piano werd dit een mooie cover tijdens haar livestream.


Ally Brooke (2017)

Heerlijk bij een openhaard twitterde de voormalige Fifth Harmony-zangeres Ally haar versie van 'Mad World'.


Adam Lambert (2009)

Uiteraard is Kelly Clarkson niet de enige beroemde Idols-zangeres die een cover maakte. Ook Adem Lambert deed hem in 2009 en kreeg zelfs een staande ovatie van Simon Cowell. Sindsdien gebruikt hij deze cover wel vaker, waaronder de Global Pride in 2020.


Gary Jules & Michael Andrews (2001)

En dan was er toch een eerste versie die wel de hitlijsten bereikte. Zij veranderde de 'Tears for Fears'-versie in een radiohit die uiteindelijk de 'Adult Alternative Airplay chart' bereikte in 2004.


Bron: VALERIE MACON / AFP