Wel vaak genomineerd zijn voor de bekendste muziekprijzen ter wereld, maar er nooit een winnen. Volgens ons inlevingsvermogen is dat toch aardig vervelend. Aanstaande zondag kunnen artiesten weer een award in ontvangst nemen tijdens de Grammy Awards.

De volgende namen zijn er misschien al aan gewend. Hieronder check je welke mensen bijna, dus niet helemaal, een prijs wonnen.

Sia

Deze singer-songwriter heeft nog geen beeldje achter haar naam kunnen zetten. De in totaal vijf nominaties hebben haar tot vorig jaar niets opgeleverd. Sia is al best een tijdje werkzaam in de muziekindustrie. Ze scoorde zelf hits met onder andere 'Chandelier' en 'The Greatest'. Daarnaast schreef ze ook nummers voor andere artiesten. We noemen een Rihanna, Katy Perry en Rita Ora.

Zoals ze zelf al zingt, 'Never Give Up'. Ze is dit jaar drie keer genomineerd. Het gaat om de categorie Best Pop Vocal Album, Best Pop Duo/Performance en Best Song Written For Visual Media.

Katy Perry

"Hoe dan?", zul je misschien denken. Het antwoord: "We hebben geen idee." Hoewel Katy enorm populair is, staat de teller van de ontvangen Grammy's gek genoeg op nul. Dit terwijl ze in 2015 nog de best verdienende vrouwelijke artiest was.

Eerder was ze 13 keer genomineerd, maar dit jaar zit de zangeres niet bij de genomineerden. Wel treedt ze dit jaar op tijdens de awardshow.


Snoop Dogg

Nog een gevalletje van net niet. Toch wordt dat zo onderhand wel tijd na maar liefst 17 nominaties. Het lijkt er dit jaar weer niet in te zitten, Snoop Dogg dingt niet mee naar een prijs. Toch heeft hij veel hits op zijn naam staan, we noemen een 'Drop It Like It's Hot', 'Gin & Juice' en 'Nuthin' But A 'G' Thang'.


One Direction

Nog een schokkend feitje: de boyband is zelfs nog nooit genomineerd. Waarom weten we niet, maar de band heeft dus nog geen Grammy bemachtigd. Ook opvallend, aangezien de band is betiteld als meest invloedrijke boyband. Daarnaast werden ze meer dan 1 miljard keer gestreamd op Spotify.


Nicki Minaj

Nieuwe ronde... maar geen nieuwe kansen voor deze rapper. In de voorgaande jaren maakte ze toch tien keer kans op een Grammy, maar dit jaar krijgt ze ook geen kans om het verschil te maken. Ze staat namelijk niet op het lijstje met de genomineerden.


Wat de avond gaat brengen weten we nog niet. Als we het over de gunfactor hebben, dan staat Sia wel hoog op ons lijstje om in de prijzen te vallen dit jaar. Beyoncé, die al twintig awards heeft, maakt in ieder geval het meeste kans met 9 nominaties.

Foto: AFP