Dit jaar wordt door Spotify weer traditiegetrouw afgesloten met Wrapped, het overzicht van de meest gedraaide nummers en artiesten. Tussen de top 5 van dit jaar een volgend jaar is een duidelijke overeenkomst te zien.

Van eigen bodem

De top 5 van meest gestreamde artiesten in Nederland staat namelijk vol van artiesten van eigen bodem! Op Justin Bieber na domineren de mannelijke artiesten alleen maar Nederlandse rappers de lijst. "Nederland loopt echt voorop in de wereld als het gaat om streaming muziek luisteren en er wordt ook gewoon hele goeie muziek in Nederland gemaakt," laat de Spotify Benelux-baas weten.

Meeste gestreamde mannelijke artiesten in Nederland

 1. Justin Bieber
 2. Kevin
 3. Frenna
 4. Lil Kleine
 5. Ronnie Flex

Meest gestreamde vrouwelijke artiesten in Nederland

 1. Dua Lipa
 2. Olivia Rodrigo
 3. Maan
 4. Billie Eilish
 5. Ariana Grande

Maan is helemaal verrast met het nieuws dat ze in de top 5 staat. "Ik breng het liedje uit en vanaf dan is het van de wereld en raak je het zicht erop een beetje kwijt", zegt ze tegen NOS. Tijdens optredens ziet ze wat een liedje van haar doet met het publiek. "Maar nu in coronatijd met weinig optredens, dan is dat soms best wel moeilijk in te schatten."

Meest gestreamde tracks in Nederland

 1. 'Blijven Slapen' - Snelle & Maan
 2. 'Drivers License' - Olivia Rodrigo
 3. 'Friday (Dopamine Re-Edit)' - Riton & Mufasa & Hypeman
 4. 'Stay' - The Kid LAROI & Justin Bieber
 5. 'Good 4 U' - Olivia Rodrigo

Wereldwijd

Naast de lijstjes van luistercijfers uit ons eigen kikkerlandje, is er natuurlijk ook gekeken hoe artiesten het wereldwijd hebben gedaan!

Meest gestreamde liedjes wereldwijd

Meest gestreamde artiesten wereldwijd

Foto's: BrunoPress/AbacaPress/Brunopress.nl - BrunoPress/PA Images/BrunoPress.nl - EM-Press/Patrick van Emst/BrunoPress.nl