Het hoge woord is eruit: Edsilia Rombley, Chantal Janzen en Jan Smit presenteren volgend jaar het Eurovisie Songfestival in Rotterdam Ahoy! Op dinsdag 12, donderdag 14 en op zaterdag 16 mei presenteren ze voor een internationaal miljoenenpubliek de muzikale avond.


Chantal Janzen

De alleskunner werd dit jaar nog verkozen tot beste tv-presentatrice op het Gouden Televizier Gala en stond bij vele kenners al op het lijstje. Chantal heeft in de afgelopen jaren al veel ervaring op gedaan met presenteren van grote televisieshows. 

Jan Smit

Deze zanger is al sinds 2011 niet meer weg te denken bij het Songfestival. Sinds dat jaar verzorgt hij het Nederlandse commentaar bij het Eurovisie Songfestival. Ook presenteert hij al jarenlang Beste Zangers.

Edsilia Rombley

Voor deze zangeres is het Eurovisie Songfestival bijna een tweede thuis. In 1998 werd ze vierde met het nummer 'Hemel en Aarde' en 9 jaar later probeerde ze het nog een keer met 'On Top Of The World', een Engelse versie van haar nummer 'Nooit Meer Zonder Jou'. Toen strandde ze in de halve finale. 


Sietse Bakker, de Executive Producer Event van het Eurovisie Songfestival 2020 laat weten: "Met dit presentatietrio kiezen we in de eerste plaats voor drie mensen met een enorme dosis presentatietalent, die ook nog eens allemaal hun carrière begonnen als artiest”.

Kosten

Het uitzenden van het Eurovisie Songfestival kost zo'n €26,5 miljoen. De NPO en AVROTROS betalen samen €4,5 miljoen maar vandaag werd bekend dat de kosten voor het organiseren gedekt zijn. Het geld om uit de algemene mediareserve, een pot met geld dat voor al voor de omroepen is gereserveerd. 

Foto: AVROTROS