James Morrison heeft veel fans, maar zijn 10-jarige dochter is daar niet een van. Vooral het eerdere werk van de Britse zanger weet zijn dochter Elsie niet te waarderen, zo vertelt hij in een interview.

In 2006 bracht hij zijn debuutalbum Undiscovered uit, met daarop grote hits als 'You Give Me Something' en 'Wonderful World'. Toch is Elsie niet enthousiast: "Ik liet mijn dochter mijn eerste album horen en ze zei: 'Pap, je klinkt zo raar! Het lijkt wel of je keelontsteking hebt'."

Nou heeft James inderdaad een rauw randje om zijn stem, maar dat geeft hem juist een uniek geluid. Toch vindt hij zelf ook dat hij in de afgelopen jaren beter is gaan zingen: "Ik ben op het punt waar ik de oude nummers veel beter kan zingen dan vroeger, en alsnog als mezelf klink. Ik wil mezelf blijven verbeteren."

De 'Slave to the Music'-zanger heeft daarom plannen om een live album uit te brengen met zijn eerste hits erop. Maar eerst kunnen we genieten van zijn nieuwste album You're Stronger Than You Know, die aanstaande vrijdag uitkomt.Foto: ANP