Onlangs blies Dolly Parton nog 75 kaarsjes uit, toch is de Amerikaanse countryster niet van plan achter de geraniums te gaan zitten. Ze heeft nu een van haar grootste hits in een nieuw jasje gestoken.

Dit weekend is de American footballfinale, de SuperBowl, wat elk jaar één van de best bekeken sportmomenten op tv is. Adverteerders doen dus hun best op te vallen met originele reclames en strikken daar vaak celebrities voor.

Squarespace, een bedrijf waar je een website kan bouwen en hosten, wist Dolly Parton zover te krijgen een moderne versie te maken van haar Foute Uur-klassieker '9 to 5'. Het idee: nieuwe ondernemers die buiten kantooruren werken om een eigen bedrijf te starten.


"'9 to 5' is lange tijd een anthem geweest voor mensen die zich ondergewaardeerd voelen op het werk", zegt een directeur van het internetbedrijf. "We wilden het omdraaien om hen aan te moedigen op zichzelf te wedden en hun '5 to 9' na te jagen. Dolly snapte het meteen en was het ermee eens."

Working 5 to 9, you’ve got passion and a vision
Cuz it’s hustlin’ time, whole new way to make a livin’
Gonna change your life, do something that gives it meaning
With a website that is worthy of your dreaming

9 To 5
De countryster kreeg ongetwijfeld ontzettend veel geld voor de samenwerking, maar doneerde onlangs een miljoen dollar voor COVID-19 onderzoek. En voor wie (net als veel mensen op social media) nog niet echt onder de indruk is van de nieuwe versie, is er altijd nog de klassieker. Werk-ze!


Foto: AFP