Hij was het gesprek van het weekend: Dotan. Waar we vrijdag nog het bericht kregen dat de 'Home'-zanger al zijn opkomende concerten had gecanceld kwam daar zaterdag schokkend nieuws achteraan.

Uit uitgebreid onderzoek van de Volkskrant blijkt dat Dotan zo'n 140 nep-accounts gebruikt op social media om zijn imago te boosten. Deze accounts liken zijn post en geven complimenten in de reacties, maar daar blijft het niet bij.

Er blijken zelfs hele verhalen verzonnen te worden rondom de zanger, verhalen waaruit blijkt wat een sympathieke artiest Dotan is. Verhalen over zieke fans, die verrast worden met een onverwachts optreden bijvoorbeeld. 

Reactie Dotan

Vanuit kamp Dotan blijft het momenteel erg stil. Aan de Volkskrant heeft hij voor dat het artikel gepubliceerd werd laten weten: "Ik ben me rot geschrokken. Ik vind het heftig en heel naar." 

Hij laat de krant weten dat hij bereidt is al zijn profielen op te schonen: "‘Ook als dat betekent dat ik geen social media meer heb of met 1 volger moet beginnen. Ik wil dat dit verdwijnt. Ik word er misselijk van als ik dit zie."

Maar of Dotan echt niks van de nep-accounts af wist trekt de krant in twijfel. Dotan heeft niks meer van zich laten horen na het plaatsen van het artikelen en na het ontstaan van alle commotie hierom heen. 

Foto: ANP