Na gouden platen te hebben ontvangen in Nederland, België en Italië, krijgt Dotan ook een gouden plaat voor 'Numb' in Polen! De zanger draagt de gouden plaat op aan de LGBTQ+-gemeenschap in Polen.

Gouden plaat

In Polen staat de LGBTQ+-gemeenschap nog altijd onder druk. ''Dat het juist daar lukt, is een mooie overwinning'', vertelt Dotan aan het Algemeen Dagblad. Hij hoopt met de gouden plaat voor zijn single 'Numb' meer aandacht te vragen voor de Poolse LGBTQ+-gemeenschap. Op zijn Instagram spreekt hij de groep toe: ''Ik wil dat jullie weten dat ik achter jullie sta en dat ik er alles aan doe om hier altijd over te blijven praten. Liefde is liefde. Laat niemand je ooit iets anders vertellen''.


Uit de kast

In 2019 vertelde hij in een uitzending van Waar Is De Mol? een vriend te hebben. ''Ik heb het al die jaren verborgen gehouden, omdat ik echt geloofde dat het schadelijk zou zijn voor mijn carrière'', zei hij toen. Zo werd hij tien jaar geleden tijdens het tekenen van zijn platendeal geadviseerd om er nooit over te praten. Mede door zijn eigen ervaringen zet Dotan zich in voor de LGBTQ+ community.

Foto: ANP Kippa