Duncan Laurence is de studio ingedoken met Armin van Buuren. De samenwerking van de Songfestivalwinnaar met de DJ leidde tot de track 'Feel Something' die donderdagavond zijn wereldpremière beleefde bij Qmusic.

In het programma van Q-dj Kai Merckx vertelde Duncan over het ontstaan van de samenwerking. Afgelopen januari spraken de twee artiesten elkaar tijdens de Qmusic Top 40 Awards. Armin stelde aan Duncan voor om eens samen iets te maken, om te kijken of het klikt. Tijdens een sessie speelde Duncan 'Feel Something' en toen zei Armin "dit is helemaal te gek, laten we er iets tofs van maken".

Allereerste album

De nieuwe track is een voorproefje van het allereerste album van Duncan dat volgende week verschijnt. De 26-jarige zanger won in 2019 het Eurovisie Songfestival voor Nederland met 'Arcade' en stond daarmee vier weken op nummer 1 in de Top 40. Bij Kai vertelde Duncan "trots" te zijn op zijn debuutalbum dat hij ook zelf heeft geproduceerd.

Vruchtbare grond

Het kantoorgebouw van Qmusic, waar ook de concertruimte the Qube is, blijkt opnieuw een vruchtbare plek te zijn voor samenwerkingen. Eerder ontmoette Armin bij Q de toen nog vrij onbekende zangeres Davina Michelle. Dat leidde tot de track 'Hoe Het Danst' met Marco Borsato, de grootste hit van 2019. Nu zorgde de Top 40 Awards bij Qmusic dus tot de samenwerking aan de track 'Feel Something'.

Armin bij Qmusic

Sinds september is Armin van Buuren helemaal vaak bij Qmusic te vinden, want hij heeft op zaterdagavond zijn eigen show genaamd World Wide Club 20. En in de nacht van zaterdag op zondag hoor je ook zijn wereldberoemde A State Of Trance bij Qmusic.

Foto: Stichting Nederlandse Top 40