Eindelijk weten we wie we dit jaar naar Het Songfestival in Tel Aviv sturen: Duncan Laurence!

Fans van The Voice herkennen deze man waarschijnlijk als Duncan de Moor, de 24-jarige singer-songwriter deed in 2014 mee aan The Voice Of Holland onder zijn eigen naam.


Inmiddels gaat Duncan door het leven onder zijn artiesten naam Duncan Laurence. Algemeen directeur AVROTROS Eric van Stade vertelt over de inzending: "We werden van onze stoel geblazen door deze song. Het is zo krachtig dat we unaniem hebben besloten dat Duncan onze man is.”

Zelf zegt Duncan over zijn deelname: "De afgelopen jaren deden voor Nederland A-artiesten mee met grote naamsbekendheid. Voor mij geldt dat laatste niet, maar dat is juist ook mooi: er zijn heel veel jonge muzikale talenten in Nederland. Mijn deelname bewijst dat je zomaar de kans kunt krijgen om op zo’n groot platform te laten zien wat je waard bent. Ik ben heel trots dat ik Nederland ga vertegenwoordigen en ik ga alles geven." 

Dit bericht bekijken op Instagram
The word is out! #esc19 #eurovision #songfestival #esf19
Een bericht gedeeld door Eurovisie Songfestival (@songfestival.avrotros) op


Duncan volgt in de voetsporen van Waylon. Met zijn track 'Outlaw in Em' werd hij vorig jaar 18e op Het Eurovisie Songfestival in Lissabon. Met welke liedje Duncan ons gaat vertegenwoordigen is nog niet duidelijk.

De eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival is op 14 mei 2019 in Tel Aviv, de tweede op 16 mei en de finale is uiteindelijk op zaterdag 18 mei. Er wordt nog bekend gemaakt in welke finale Duncan zijn opwachting mag doen. 

Foto: AVROTROS