Doodzonde vindt Waylon het. In een interview met de Telegraaf vertelt de zanger dat hij baalt dat je na de finale zo weinig hoort van de winnaar van The Voice. 

"Maan doet het goed. En... volgens mij is dat het wel zo’n beetje," vertelt Waylon. "Dat heeft níets te maken met het programma. Je kunt geen beter podium krijgen als artiest. Je wordt geweldig begeleid, het klinkt en ziet er fantastisch uit."

Waylon denkt dat het traject na het winnen van de finale moet veranderen. Niet een kant en klaar platencontract geven en cover-album opnemen, zoals Jim van der Zee vorig jaar deed, maar laat platenmaatschappijen maar hun best doen om het talent binnenhalen. "Bijvoorbeeld dat ze zeggen: Ik wil met jou werken, en wel hierom. Ik heb dit plan, hoe denk jij daarover?"

Maar ook de winnaar mag wat meer voor zichzelf opkomen stelt Waylon: "Als ik had meegedaan aan The Voice, had ik geen enkel contract getekend daarna. Dan had ik gezegd: zoek het allemaal maar uit. Er zijn tweeënhalf miljoen mensen die mij hebben gezien en die gaan mij niet vergeten. Ik ga nu werken aan mijn eigen carrière.”

Foto: ANP