We kruipen langzaam maar zeker richting de Foute 1500. Om alvast in de stemming zetten we de komende weken samen met Q-dj Wim van Helden een aantal eigenaardige feitjes achter de grootste foute hits op een rijtje. 

Wie is Boten Anna? 

In 2006 zong iedereen (al dan niet fonetisch) mee met 'Boten Anna' van de Zweedse Basshunter. Wat er precies gezongen werd maakte niet uit, maar de tekst werd wel al snel anders geïnterpreteerd. In veel landen werd gedacht dat het ging over een boot met de naam Anna. Het misverstand werd ook nog eens versterkt doordat Basshunter in de videoclip van de hit ook gebruik maakt van een waterfiets.

Maar Anna is helemaal geen boot! Basshunter vertelt in 'Boten Anna' over hoe hij een vrouw met wie hij chat ziet als een chat-bot. 


Parodie

De Gebroeders Ko haakten in op het misverstand en maakten een parodie met dezelfde naam. In deze track gaat wél over een boot die Anna heet. 


Foute 1500

Beide hits hadden vorig jaar een plekje in de Foute 1500 bemachtigd. 'Boten Anna' van Basshunter stond op 100 en de parodie van de Gebroeders Ko 178.

Foto: PaPhotos/Brunopress.nl