Guus Meeuwis volgt Marco Borsato op als coach in The Voice of Holland. Dat werd vanavond bekendgemaakt in de finale-uitzending van de populaire talentenjacht van RTL 4.

Marco stopt na vijf seizoenen als coach (waarvan hij vier seizoen wist 'te winnen'). De 'Mooi'-zanger zegt vooral te vertrekken vanwege zijn overvolle agenda en omdat hij zich op andere dingen wil richten.

"Marco is een fantastische en succesvolle coach! Maar ik kijk er onwijs naar uit", zegt Guus over de stoel die hij moet opvullen. "Het is een heel nieuw avontuur. Een strategie heb ik nog niet, wel heb ik natuurlijk een voorliefde voor het Nederlandse lied."

Eerder sprak de 'Brabant'-zanger zich nog negatief uit voor de rol als coach in de talentenjacht. "Het zit niet in mij om tegen mensen te zeggen hoe ze het wel of niet moeten doen. Daar word ik heel ongelukkig van", zei hij in 2013.

Nu zegt Guus over die twijfels: "Gesprekken met Marco en later ook met Anouk hebben mijn mening bijgesteld en uiteindelijk was het mijn dochter die me verboden heeft nog een keer nee te zeggen haha."