Harry Styles probeert wekelijks naar therapie te gaan. In een interview met Rolling Stone vertelt de ‘As It Was’-zanger dat hij zijn mentale gezondheid de afgelopen jaren serieuzer is gaan nemen. “Ik sport dagelijks en zorg goed voor mijn lichaam, dus waarom zou ik dat niet met mijn mijn hoofd doen?”

Tijdens zijn therapiesessies heeft hij dingen over zichzelf ontdekt die hij eerder niet begreep. “Zo veel van je emoties zijn vreemd voordat je ze goed analyseert. Ik hou ervan om echt in een emotie te duiken. Ik denk niet: ‘ik wil dit niet voelen’, maar ‘wat zorgt ervoor dat ik me zo voel?’"

Daarnaast leerde hij dat hij privé kwetsbaar kon zijn en toch zichzelf kon beschermen tegen het publiek. "Ik heb nog nooit in het openbaar over mijn leven buiten mijn werk gesproken en dat heeft me goed geholpen”, zegt hij. “Er zal altijd een versie van een verhaal zijn en ik heb besloten dat ik niet meer de tijd zou nemen om het te corrigeren of het op de een of andere manier om te buigen."

De zanger, die doorbrak als lid van de boyband One Direction, verbrak eerder deze maand het record voor langste nummer 1 in de Top 40 met zijn nummer ‘As It Was’.


Foto: Getty Images