Een historisch moment op de Nederlandse radio. Kirsten van 36 uit Veenendaal raadde vanochtend Het Geluid tijdens de €100.000,- SuperRonde. Op de vraag ‘Wat is Het Geluid?’ antwoordde zij: ‘Het verstellen van een wereldstekker in de juiste stand’. Haar goede antwoord bracht haar maar liefst €100.000,-.

Zie hier de oplossingsvideo: 


Check hier het winmoment

En dit was de reactie van Kirsten nadat ze hoorde het bij het rechte eind te hebben. 


Dat allemaal terwijl de reguliere waarde van Het Geluid, dat dinsdagochtend een recordbedrag waard was, op € 66.100,- stond. 

Niet alleen werd er historie geschreven omdat Het Geluid nooit zoveel waard was, ook lukte het nog nooit iemand Het Geluid tijdens de €100.000,- SuperRonde te raden.

Waar sloegen die hints dan op? Even een uitleg.

De hints

Hint 1:
De eerste hint was een fragment uit het tv-programma De WERELD DRAAIT Door. Hierdoor had je kunnen weten dat het om het DRAAIEN aan een WERELDstekker ging. Bovendien begon de brief die de eerste hint aankondigde met de zin: de SPANNING stijgt, doelend op de netspanning. 

Hint 2:
Hint twee was een tekening met alle STANDJES van de Kama Sutra. Een verwijzing naar de wereldstekker die je op verschillende STANDEN kan draaien. 

Hint 3:
De derde hint kwam tijdens de Top 40 en was muzikaal: R3HAB & ATC met 'All Around The World (La La La)'. Uiteraard sloeg deze op het feit dat je de wereldstekker over de hele wereld kan gebruiken. 

Hint 4: 
Als vierde hint stond er een plasmalamp/teslabol in de studio, gevuld vol elektriciteit. Uiteraard een directe verwijzing naar de wereldstekker die je aansluit op het elektrisiteitsnetwerk. De ronde vorm van het voorwerp is wederom een verwijzing naar de wereld(bol).Voor iedereen die de link met elektriciteit nog niet had gelegd, zorgde De Jury ervoor dat direct na de vierde hint het nummer ‘Electricity’ van Dua Lipa werd gedraaid. Een extra verborgen hint voor de oplettende luisteraar. 

We feliciteren Kirsten met haar welverdiende prijs. 

Het Geluid 2019

Alles weten over Het Geluid van dit najaar? Check de actiepagina!