De kerst is weer achter de rug, maar nu zit je met het volgende probleem: wat moet je met al dat overgebleven eten?! Jochem had zijn hele koelkast nog volstaan met kliekjes, maar kok Pierre Wind hielp de luisteraar snel uit de brand met een gloednieuw recept!

Nieuwsgierig naar het recept?


Én dan ook nog nieuwsgierig hoe je het bereid? Pierre heeft de bereidingswijze uitgetypt:

Wat heb je in de koelkast staan?
gourmetschotel, chocolade, kaas met truffel in brieformaat, Russische huzarensalade met ei, 250 zalm, 25 stuks gamba's, stokbrood, chips, likeur43 en rode wijn

Zalm-gamba's-soepje

Pel de gamba's en haal het strontkanaal eruit. Bak de schillen en koppen in een wok aan met knoflook en gesnipperd ui. Voeg wat olijfolie en tomatenpuree toe. Blus af met een flinke scheut rode wijn. Inkoken tot de helft van de hoeveelheid. Voeg groentenbouiloon toe. 20 minuten laten pruttelen. Zeven. In de ontstane bouillon de gamba's en stukjes zalm laten zwemmen en garen. Wanneer gaar serveren met geroosterde plakjes stokbrood en eventueel a-ioli.

Hoofd

Russische-huzarensalade-met-ei-Koekjes

Stamp of maal de salade en ei met de keukenmahine fijn. Voeg er gehakte groene kruiden en spaanse peper (of chilipoeder fijn. Spatel er dan een rauw ei en bloem door zodat er een niet plakkend deeg ontstaat. Maak er bolletjes van en druk deze plat tot een dunne frisbee. Bak ze in de bakpan mooi goudbruin en gaar.

Gourmet schotel.

Kook in groentenbouillon broccoli of bloemkool beetgaar. Bak alle stukjes vlees uit de gourmetschotel zoals het bedoeld is. Doe intussen 2,5 dl room in een pannetje. Breng het aan de kook. Zet het vuur laag en voeg blokjes truffelkaas toe. Op smaak brengen met peper en mosterd. Direct serveren. Serveer het met de broccolie of bloemkool en de warme huzarensaladekoekjes (in plaats van aardappel)

Chocolade

Smelt de chocolade (bijv in magnetron of au bain marie). Voeg aan 200 gram chocolade 50 gram olie en 25 gram amandelsnippers toe. Meng het geheel en stort het in een siliconenvorm of schaaltje dat bedekt is met plastic trekfolie. Laten koelen. Wanneer hard heb je snijd chocolade. Lekker met ijs of bij de koffie.

Chips

Gewoon opeten zoals het is.

Likeur 43

Voor momenten dat je het nodig denkt te hebben. Rot niet zo snel

Extra aanschaf:

Bloem

rauw ei

broccoli of bloemkool

mosterd

Spaanse peper of chilipoeder

tomatenpuree

knoflook

uitje

room

Groentenbouillon

Eventueel aioli

Olie

amandelschaafsel