De meeste grote artiesten hebben nu meerdere huizen en privéjets, maar dat was niet altijd het geval. Dat iedereen ook ergens moet beginnen, dat blijkt uit de volgende gevallen. Wat waren artiesten voordat ze beroemd werden?

Miley Cyrus

Voordat ze stond te twerken op het podium met Robin Thicke, was ze gewoon toiletten aan het schrobben. Al toen ze 11 was werkte ze namelijk als schoonmaakster en ging ze van hotelkamer naar hotelkamer.'

Kelly Clarkson

Kelly Clarkson heeft meerdere baantjes versleten. Ze verkocht stofzuigers, werkte in een callcenter, was een bediende in een cocktailbar en ging van bar tot bar om energydrankjes te promoten. Bezige bij die Kelly!

Kanye West

Nu noemt hij zichzelf Yeezus en verstoort hij speeches van zijn collega's, maar vroeger stond hij gewoon in een kledingzaak. Van t-shirts vouwen tot de kassa, hij heeft het allemaal gedaan.

Gwen Stefani

Gwen Stefani trof het beter; de No-Doubt-zangeres stond samen met haar broer ijsjes te scheppen in een ijssalon. Denk aan alle gratis ijsjes die daarbij komen kijken!

Madonna

Toen Madonna vertrok naar New York om door te breken, begon ze met een baan bij een donutzaak. Lang hield ze het alleen niet vol, ze werd ontslagen toen ze de klanten zat onder te spuiten met ingrediënten.

Jennifer Lopez

Voordat Jenny from the Block doorbrak, stond zij gewoon papier te sorteren in een advocatenkantoor. Als het zingen dus nooit wat was geworden, hadden wij haar altijd nog kunnen terugzien als advocaat.

Foto: AFP/EPA.