Ondanks dat het alweer bijna twee weken geleden is dat de rechtbank besloot 'Blurred Lines' van Pharrell Williams, Robin Thicke en T.I. als plagiaat te bestempelen blijft er veel te doen rondom het nummer. In een interview met tijdschrift Billboard heeft ook John Legend zich uitgelaten over de beruchte zaak.

De 'All Of Me'-zanger is bang dat er nare omstandigheden ontstaan voor artiesten die zich door elkaar laten inspireren. Hij snapt dat mensen 'Blurred Lines' en 'Got To Give It Up' op elkaar vinden lijken, maar hij vindt het geen plagiaat. "Je moet voorzichtig zijn met copyrights, is een nummer wat enigszins klinkt als een ander nummer of wat het zelfde gevoel heeft echt genoeg om het te betichten van plagiaat?"

"Er is namelijk veel muziek in de wereld en er zijn veel dingen die hetzelfde gevoel uitdragen als andere nummers of daardoor geïnspireerd zijn. Je wilt niet dat we in een situatie terecht komen waar iedereen elkaar maar aanklaagt de hele tijd omdat een nummer hetzelfde voelt. Ik denk dat we voorzichtig moeten zijn, ik ben bang dat dit oordeel een sneeuwbaleffect tot gevolg kan hebben."

Ook T.I. reageert

Ook T.I., die verantwoordelijk is voor de rap in het nummer, heeft zich nu ook uitgelaten over de hele zaak. Hij zegt dat de familie van Marvin Gaye eens hun oren moeten opendoen, in plaats van zich zorgen maken over hun gevulde zakken. "Ik ben geen dief!"

Terug in de hitlijsten

Alle nodige publiciteit heeft Marvin Gaye ook gewoon weer een plek in de hitlijsten opgeleverd. Bijna 26 jaar na zijn overlijden is een album van de zanger terug te vinden in de Billboard 200, de Amerikaanse hitlijsten.

Foto: EPA