Het Amerikaanse tijdschrift Forbes publiceert elk jaar welke artiesten aan het eind van het jaar het meeste geld hebben verdiend. Schrik vooral van de cijfers, want deze zijn weer bijzonder hoog dit jaar! We nemen je mee door het lijstje met de jongste artiest, een artiest die het niet alles heeft verdiend aan muziek en alle girl power in deze lijst:

#9 Adele

Met zo'n fijne $69 miljoen dollar (ruim 58 miljoen euro) grijpt Adele een mooi plekje binnen de de top 10 van Forbes!

#7 Justin Bieber

Hij is de jongste artiest in de lijst, met zijn 23 jaar verdiende Justin een ruime €74,7 miljoen euro dit jaar. De meeste inkomsten komen uit zijn 105 live shows tijdens de Purpose Tour van dit afgelopen jaar. Maar natuurlijk ook van alle online streams van dé zomerhit van dit jaar 'Despacito'.

#5 Coldplay

Vier man sterk, maar dat betekent natuurlijk ook dat je het geld moet verdelen. ;-) Met z'n allen hebben ze €78,8 miljoen binnengehaald dit jaar, en dat is niet mis!

#4 The Weeknd

En we gaan weer een trapje hoger met The Weeknd. Want in z'n uppie verdiende hij dit jaar ruim €82,4 miljoen euro. Hoewel hij dat niet meer aan zijn relatie met Selena kan uitgeven, weet hij er vast iets anders leuks voor!

#2 Beyoncé

Queen B staat nét niet aan de troon van deze lijst, maar ze is in ieder geval de vrouwelijke artiest die het meest heeft verdiend dit jaar. En dat wel met maar liefst €94,5 miljoen euro!

#1 Diddy

Op nummer 1 vinden we een artiest waarvan de meeste inkomsten niet eens van muziek vandaan komen. Maar wel aan de inkomsten van zijn luchtje Sean John en zijn deal met een vodka-merk, maar Diddy verdient hier wel een mooie €116,4 miljoen euro mee!

Foto: AFP