In maart 2015 stapte Zayn Malik uit One Direction. Voormalig landgenoot Liam Payne beweert in een interview met GQ Hype dat hij bij zijn vertrek nooit afscheid heeft genomen van de andere bandleden. In het interview bespreekt hij onder andere de problemen in de band en het vroegtijdige vertrek van Zayn.


“Het ging vooral om de manier waarop hij wegging. We hebben nooit meer wat van hem gehoord. Hij heeft niet eens afscheid van ons genomen als ik eerlijk ben. Het was een vreemd en naar scenario voor ons”, vertelt hij. Een van de redenen waarom Zayn de populaire boyband verliet, was zijn podiumangst en de moeite die hij had met de gigantische beroemdheid. “Ik wilde hem daar wel over benaderen, omdat ik niet wilde dat hij het gevoel had dat hij de enige was die er last van had of dat we het op hem gemunt hadden. We waren de enige vijf die wisten hoe het voor ons voelde.” De 26-jarige zanger wist niet goed hoe hij contact moest zoeken met Zayn en zegt te hopen dat hij goede mensen om zich heen heeft. “Ik denk niet dat het iets is wat wij nog kunnen oplossen”, stelt hij. Hiermee verwijst hij naar de andere 1D-leden Niall Horan, Harry Styles en Louis Tomlinson. 

Liam prijst tegelijkertijd ook het talent van Zayn Malik. “Hij houdt van muziek en is zeer getalenteerd. Hij was oprecht de beste zanger van ons allemaal. Het is jammer dat het tot een punt gekomen is dat hij niet meer wil optreden. Zijn muziek wordt enorm vaak beluisterd, maar hij gaat het podium niet meer op.”


Zayn bracht in januari 2016 zijn eerste solosingle ‘Pillowtalk’ uit en in maart van dat jaar zijn soloplaat ‘Mind of Mine’. In december 2018 bracht hij zijn tweede soloalbum ‘Icarus Falls’ uit. Hij had ook nog een hits met Taylor Swift (‘I Don’t Wanna Live Forever) en Sia (‘Dusk Till Dawn’). Liam bracht in 2017 zijn eerste solosingle ‘Strip That Down’ uit. Hij scoorde ook hits met Rita Ora (‘For You’) en Jonas Blue (‘Polaroid’). 

Foto: AFP