Vorige week werd de streamingsdienst Tidal van Jay Z gelanceerd, waar een aantal kopstukken van de muziekindustrie aan meededen. Ze gebruikten allemaal massaal een blauwe profielfoto om hun steun te betuigen. Maar niet iedereen is het met de dienst eens: Lily Allen heeft van haar laten horen.

Tidal?

Bijzondere aan de dienst is dat het meer kost dan zijn concurrenten Spotify en Deezer, waardoor artiesten meer betaald zouden krijgen. Ook krijgt men de mogelijkheid op een hoge kwaliteit muziek te streamen. Lily Allen drukte op Twitter daarentegen haar zorgen uit.

"Te duur"

"Ik houd van Jay Z, maar Tidal is te duur in vergelijking met andere goede streamingsdiensten." tweet ze. "Als muziek exclusief wordt op Tidal gaan mensen weer terug naar torrent sites." Vervolgens denkt ze dat niet de rijke artiesten, maar juist de opkomende artiesten zullen lijden.

"Eerlijk deel"

Maar daar liet ze het niet bij, in een serie met tweets liet ze verder weten dat de hoge kwaliteit van Tidal overdreven is als je geen hoge kwaliteit koptelefoons erbij hebt en geeft ze de schuld aan de labels. "Als we nou zouden gaan staken totdat de labels ons een eerlijk deel geven van de streamingsopbrengsten."

Jaloers

Op Twitter werd Lilly vervolgens verweten dat ze jaloers was, omdat ze niet rijk en relevant genoeg was om bij de 16 artiesten te horen die Tidal steunen. "Ik werk al 10 jaar in deze business. Als ik zo relevant en rijk zou willen zijn als de #Tidal16, zou ik niet nog steeds in de muziekbusiness werken." laat ze weten.

Toch fijn: als alle artiesten weg gaan van Spotify en Deezer, kan je gelukkig nog Lily Allen tot in de eeuwigheid streamen. Bekijk de volledige Twitter-monoloog op het profiel van Lily Allen.

Foto: EPA