Aiii, Madonna had het dinsdag aan de stok met een volger op haar Instagram. Haar volger was het niet eens met de post van de Queen of Pop over wapengeweld in de Verenigde Staten. 

'Wake up America'

Onder haar Instagramfoto schreef Madonna: "Er zijn al 130 schietpartijen geweest in de VS, en we zijn nog maar in april. Deze tragedie is extra tragisch omdat er een oplossing is. Die heet wapenwetgeving. Word wakker Amerika! De geschiedenis blijft zich herhalen."

Haar volger beweerde dat Madonna geen idee heeft wat er in de echte wereld speelt. "Ik durf te wedden dat jij bewapende beveiliging hebt om jou en je veilig te houden. Maar de gewone mensen blijven ongewapend achter. Als je wapens verbiedt, blijven criminelen die altijd vinden. En wij onschuldige mensen zijn dan het slachtoffer. Jij woont achter hoge muren met beveiliging. Je leeft niet in de echte wereld. Criminelen zijn niet bang voor de politie, de rechter of de gevangenis. Maar als we een gewapende samenleving zijn, zijn ze wel bang voor hun slachtoffers."

"Je weet niets over mijn leven"

Maar Madonna beet van zich af in een reactie. "B*tch, ik heb geen gewapende beveiligers. Kom me eens opzoeken en durf me recht in m'n gezicht te vertellen dat ik niet weet hoe de echte wereld eruit ziet. Je weet niets over mijn leven." Ook haalt ze uit naar de politie, die in Amerika weer in opspraak is na de dood van een 20-jarige Afro-Amerikaanse man. 

Karen

Maar ook haar volger, die Karen heet, krijgt het er nog even van langs. De naam 'Karen' is namelijk online symbolisch geworden voor een veeleisende, bevoorrechte witte vrouw en wordt vaak ook in verband gebracht met racistisch gedrag. Madonna eindigde haar reactie dan ook met: "En natuurlijk heet je Karen".

Foto: AFP