Na Lily Allen haar tirade op Twitter, laat ook de band Mumford & Sons weten het niet eens te zijn met Tidal, de nieuwe streamingsdienst van Jay Z.

Tidal?

Een paar weken geleden lanceerde de rapper de streamingsdienst, waar een aantal bekende artiesten als Rihanna, Beyoncé en Calvin Harris zich bij aansloten. De dienst zou namelijk eerlijker winst verdelen en in een hogere kwaliteit streamen dan de concurrenten.

"Nooit bij aangesloten"

Maar Mumford & Sons liet weten dat het ze "niet uitmaakt" of fans voor hun muziek betalen. Over Tidal zegt leadzanger Marcus Mumford: "We hadden er nooit bij aangesloten, ook al hadden ze het gevraagd.We willen dat mensen naar onze muziek luisteren op hun meest comfortabele manier. Als ze er niet voor willen betalen, maakt dat mij niet uit."

Kritiek

Er is veel kritiek op de dienst, omdat de maandelijkse 20 euro voor het duurste abonnement te duur zou zijn en het zal leiden tot meer illegale downloads, mochten artiesten ervoor kiezen exclusief via Tidal aan te bieden. Ook zouden de al rijke artiesten met de dienst nog rijker worden.

Reactie Jay Z

Ondertussen heeft Jay Z gereageerd op de kritiek. De hoge tarieven zouden gaan naar de schrijvers en producers die er hard voor werken en niet alleen naar de rijkere artiesten.

Foto: EPA.